Ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής με Μπάιντεν μετά τον βομβαρδισμό στη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Γάζα
Γάζα Associated Press

Διεθνείς είναι οι αναταράξεις μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, με την Ιορδανία να ακυρώνει τη σύνοδο κορυφής που είχε προγραμματιστεί με τον Τζο Μπάιντεν.

Λίγη ώρα προτού ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναχωρήσει για το ταξίδι του σε Ισραήλ και Ιορδανία, στη σκιά της θηριωδίας στη Γάζα, υπάρχει μπαράζ ακυρώσεων συναντήσεων που είχαν προγραμματιστεί.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η Ιορδανία ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Στην τετραμερή σύνοδο κορυφής θα συμμετείχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας.

«Δεν έχει νόημα να μιλάμε τώρα για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη διακοπή του πολέμου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είχε ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Παλαιστίνης, ο Αμπάς προέβη σε αυτή την κίνηση προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την αεροπορική επίθεση στο νοσοκομείο.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι ο Αμπάς επέστρεφε στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησής του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα