Αλ Φαγέντ: Άλλες 65 γυναίκες καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον μεγιστάνα

Διαβάζεται σε 3'
O Mohamehich Al Fayed
O Mohamehich Al Fayed AP Photo/Simon Dawson, File

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως για την αρρωστημένη δράση του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. Δεκάδες γυναίκες σπάνε την σιωπή τους.

Ακόμη 65 γυναίκες απευθύνθηκαν στο BBC καταγγέλλοντας την κακοποίηση τους από τον άλλοτε κραταιό ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ.

Η χιονοστιβάδα καταγγελιών ήρθε μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του BBC Al Fayed: Predator at Harrods, στο οποίο πέντε γυναίκες εξομολογήθηκαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον δισεκατομμυριούχο, ενώ ακόμη περισσότερες κατηγόρησαν τον μεγιστάνα για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις.

Όπως ανέφερε το BBC, 37 από τις 65 νέες γυναίκες που κατήγγειλαν οποιουδήποτε είδους κακοποίηση ή παρενόχληση δήλωσαν ότι είχαν εργαστεί στο Harrods.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του BBC, το Harrods ανέφερε: «Από την προβολή του ντοκιμαντέρ, μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω 200 άτομα που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία για να διευθετήσουν απαιτήσεις απευθείας με την επιχείρηση».

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φερόμενα θύματα του Φαγέντ είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν απευθυνθεί σε αυτούς περισσότερες από 70 γυναίκες. Η ομάδα Justice for Harrods Survivors είπε ότι ο αριθμός των γυναικών που «αισθάνονται ασφαλείς να εμφανιστούν» «αυξανόταν σε καθημερινή βάση».

Ένας εκπρόσωπος του Justice for Harrods Survivors, το οποίο αποτελείται από τους δικηγόρους Dean Armstrong KC, Bruce Drummond, Maria Mulla και Gloria Allred, είπε ότι «διατηρεί τώρα 71 πελάτες και επεξεργάζεται επιπλέον 220 έρευνες».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι ερευνά έναν αριθμό νέων καταγγελιών εναντίον του Φαγέντ και θα πραγματοποιήσει «πλήρη επανεξέταση όλων των υπαρχόντων καταγγελιών» των περιστατικών που λέγεται ότι έλαβαν χώρα μεταξύ 1979 και 2013 για να διασφαλίσει ότι «δεν υπάρχουν νέες γραμμές έρευνας που να βασίζονται για νέες πληροφορίες που προέκυψαν».

Οι αρχές είπαν ότι επικοινωνούν με δικηγόρους που εκπροσωπούν φερόμενα θύματα για να «βεβαιωθεί ότι έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί μας και να αναφέρουν τυχόν αδικήματα».

Ποιοι κάλυπταν τον Αλ Φαγέντ από την δεκαετία του ’90;

Μάλιστα, υπάρχουν ισχυρισμοί πως διεφθαρμένοι αστυνομικοί βοήθησαν με το αζημίωτο τον Φαγέντ να απολύσει μέλη του προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένης μιας νεαρής νταντάς των παιδιών του που προέβαλε αντίσταση στις σεξουαλικές προθέσεις του ιδιοκτήτη των Harrods.

Οι δικηγόροι των θυμάτων άφησαν να εννοηθεί ότι κανείς δεν εξαιρείται των ευθυνών του καθώς όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε συγκάλυψη από τους συνεργάτες του Αλ Φαγέντ.

Σημειώνεται πως καταγγελίες για την αρρωστημένη συμπεριφορά του Αλ Φαγιέντ προς νεαρές γυναίκες είχαν εμφανιστεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, αλλά η επιθετική τακτική που ακολουθούσε η νομική ομάδα του μεγιστάνα είχε καταφέρει να κρατήσει τις περισσότερες από αυτές τις ιστορίες φρίκης μακριά από τη δημοσιότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα