Αλεύρωσαν τον Μάνουελ Βαλς

default image

Το περιστατικό συνέβη στο Στρασβούργο με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας και υποψήφιο για το χρίσμα των σοσιαλιστών να αντιμετωπίζει το περιστατικό με χιούμορ (Vid)

Επίθεση με αλεύρι δέχτηκε ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για το χρίσμα των σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης, Μάνουελ Βάλς.

Το περιστατικό συνέβη έξω από ένα καφέ στο Στρασβούργο την ώρα που ο Βαλς πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία. Ένας νεαρός τον πλησίασε και του πέταξε αλεύρι φωνάζοντας “δεν ξεχνάμε το 49/3”.

Πρόκειται για το άρθρο του συντάγματος που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να περνάει νόμους χωρίς την έγκριση του γαλλικού κοινοβουλίου. Ο Βαλς χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της θητεία του αυτή τη δυνατότητα, με αποκορύφωμα την προ μηνών μεταρρύθμιση στα εργασιακά, που ήταν και αφορμή για μεγάλη σύγκρουση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα.

Ο ίδιος ο Βαλς αφού πρώτα απομακρύνθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του, που αιφνιδιάστηκαν, στη συνέχεια αντιμετώπισε το περιστατικό με χιούμορ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα