Alex Batty: Το ψέμα που είπε στις Αρχές για να σώσει τη μητέρα του

Διαβάζεται σε 3'
alexbatty
Alex Batty YouTube

Ο 17χρονος Alex Batty, το αγόρι που αγνοείτο και εντόπισε ένας διανομέας στη Γαλλία, μίλησε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στη Βρετανία για τη νομαδική ζωή του επί 6 χρόνια και τη μεγάλη του απόδραση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τη γιαγιά του, ζει τα τελευταία 24ωρα ο Alex Batty, ο 17χρονος σήμερα έφηβος, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ισπανία με τη μητέρα και τον παππού του το 2017 και εντοπίστηκε πριν μερικές ημέρες από έναν διανομέα, ενώ περπατούσε σε έναν δρόμο κοντά στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του στο σπίτι του όμως, ο Alex ισχυρίζεται ότι είπε μερικά ψέματα για τη διαφυγή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, ο 17χρονος Βρετανός δήλωσε πως είπε ψέματα για τις λεπτομέρειες της απόδρασής του για να προστατεύσει τη μητέρα και τον παππού του.

Το αγόρι δεν είχε χαθεί και δεν πέρασε τέσσερις νύχτες στην Τουλούζη, όπως είπε στην αστυνομία, αλλά μόνο δύο ημέρες. “Δεν είχα χαθεί, ήξερα ακριβώς πού πήγαινα“, είπε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Alex Batty ήθελε να παραπλανήσει την αστυνομία σχετικά με την τοποθεσία της μητέρας και του παππού του, επειδή φοβόταν ότι θα τους συλλάμβαναν για την απαγωγή του. “Είπα ψέματα για να τους προστατεύσω, αλλά συνειδητοποιώ ότι πιθανότατα θα είχαν συλληφθεί ούτως ή άλλως“, πρόσθεσε.

Ο έφηβος είπε επίσης ότι ήθελε να ξεφύγει από τον νομαδικό τρόπο ζωής για να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Το όνειρό του ήταν να γίνει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να το εκπληρώσει εξαιτίας της ζωής που ζούσε με τη μητέρα και τον παππού του: “Ήμασταν πάντα σε κίνηση, χωρίς φίλους, χωρίς κοινωνική ζωή, πάντα δουλεύοντας και όχι σπουδάζοντας“.

Επί έξι χρόνια δεν πήγαινε σχολείο και είχε μόνο έναν φίλο. Μετά από μια διαφωνία με την αντιεμβολιάστρια μητέρα του, όπως αναφέρει η βελγική Le Soir, αποφάσισε να φύγει. “Είναι σπουδαίος άνθρωπος και την αγαπώ, αλλά δεν είναι σπουδαία μητέρα“, δήλωσε ο 17χρονος. Της άφησε ένα σημείωμα 20 λεπτά πριν φύγει και έφυγε.

Οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι η μητέρα του, Melanie Batty βρίσκεται στη Φινλανδία.

Δείτε τη συνέντευξή του:

Το χρονικό

Το αγόρι, που έφυγε από πνευματική κοινότητα στα Πυρηναία, είχε εξαφανιστεί το 2017 σε ηλικία 11 ετών κατά τη διάρκεια των διακοπών που έκανε με τη μητέρα του και τον παππού του στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Επί έξι χρόνια, τα δύο εκ των οποίων στη Γαλλία, το παιδί ζούσε μια “νομαδική” ζωή σε μια “πνευματική” κοινότητα αλλά δεν έμενε ποτέ στο ίδιο μέρος πάνω από μερικούς μήνες, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η μητέρα είχε στερηθεί την επιμέλεια του γιου της, η οποία είχε δοθεί από τη βρετανική δικαιοσύνη στη γιαγιά του, την μητέρα της, την Σούζαν Καρουάνα, επειδή η ίδια είχε κριθεί “ασταθής”, και το καλοκαίρι του 2017 είχε πάρει άδεια να τον πάρει μαζί της διακοπές στην Ισπανία για 15 ημέρες.

Όμως όταν πέρασε η περίοδος αυτή, ο Alex Batty δεν επέστρεψε στη γιαγιά του, η οποία ζει κοντά στο Μάντσεστερ.

Ένταλμα έρευνας εκδόθηκε τότε, στις 10 Αυγούστου του 2017, για να βρεθούν το παιδί, η μητέρα του και ο παππούς του David Batty, ο οποίος είχε πάρει διαζύγιο από την γιαγιά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα