Alibaba: Ελεύθερος ο διευθυντής που κατηγορήθηκε από υπάλληλο για σεξουαλική επίθεση

Alibaba: Ελεύθερος ο διευθυντής που κατηγορήθηκε από υπάλληλο για σεξουαλική επίθεση
ap/Mark Schiefelbein

Ελεύθερος μετά από 15 μέρες, πρώην διευθυντής της Alibaba, που κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από μια εργαζόμενη.

Δικαστήριο στην Κίνα αποφάνθηκε πως οι κατηγορίες πρώην υπαλλήλου της Alibaba για σεξουαλική επίθεση από διευθυντή της, δεν αποτελούν έγκλημα.

Τον Αύγουστο, υπάλληλος της Alibaba δημοσίευσε μια μακροσκελή δήλωση κατηγορώντας τον διευθυντή της, πως της επιτέθηκε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, επισημαίνοντας πως η διοίκηση της εταιρείας δεν έλαβε στα σοβαρά τους ισχυρισμούς της.

Η εταιρεία δεσμεύθηκε στη συνέχεια να συνεργαστεί με την έρευνα των αρχών και προχώρησε στην απόλυση του διευθυντή και έθεσε σε διαθεσιμότητα άλλους υπαλλήλους.

Ωστόσο, η Εισαγγελία της επαρχίας Huaiyin, εξετάζοντας την υπόθεση αποφάσισε πως ο άνδρας διέπραξε μεν απρέπεια, αλλά το συμβάν δεν αποτελεί έγκλημα και έτσι η έρευνα τερματίστηκε.

Αντ’ αυτού διατάχθηκε η κράτησή του για 15 ημέρες, σύμφωνα με το άρθρο 44 το οποίο ορίζει ως μέγιστη ποινή τις 15 μέρες σε άτομο που παρενοχλεί κάποιον.

Σε δήλωσή της, η Alibaba είπε ότι η δικαστική διαδικασία ολοκληρώθηκε, ωστόσο το περιστατικό έχει επηρεάσει βαθιά τους υπαλλήλους της και την ίδια την εταιρεία.

“Θα το χρησιμοποιήσουμε ως μάθημα για να βελτιωνόμαστε και να τελειοποιούμαστε συνεχώς. Η ανάπτυξη της εταιρείας δεν θα είναι ομαλή. Μόνο με την προσήλωση στα ιδανικά, τις πεποιθήσεις και ξεπερνώντας τα προσωρινά χτυπήματα μπορούμε να κινηθούμε καλύτερα προς το μέλλον. Πάντα εμπιστευόμαστε τη δύναμη της δικαιοσύνης και την καλή θέληση”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τον Guardian, είχε αναζωπυρώσει μια εθνική συζήτηση για το κίνημα #MeToo της Κίνας, η οποία έχει δει και άλλες περιπτώσεις παρενόχλησης από ανθρώπους υψηλού προφίλ και τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που αναζητούν δικαιοσύνη.

Στο Twitter, ο ερευνητής της Human Rights Watch στην Κίνα, Yaqiu Wang, είπε ότι ήταν “μια άλλη περίπτωση που το online #MeToo δεν κατάφερε να μετατραπεί σε λογοδοσία στην πραγματική ζωή”.

Στα κινέζικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα hashtag που σχετίζονται με την υπόθεση Alibaba, προβλήθηκαν εκατομμύρια φορές και προκάλεσαν έντονες συζητήσεις. Ορισμένοι κατηγόρησαν την καταγγέλουσα, άλλοι σχολίαζαν τη στάση της συζύγου του κατηγορούμενου που τάχθηκε υπέρ του, ενώ πολλοί εξέφρασαν τη λύπη τους για την εμφανή έλλειψη λογοδοσίας στην Κίνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα