Αλβανία: Παρέμβαση Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη στη Χειμάρρα

Αλβανία: Παρέμβαση Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη στη Χειμάρρα
Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ AP PHOTO/MARIAM ZUHAIB

Θέση σχετικά με τη σύλληψη και την φυλάκιση Μπελέρη πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ σε δήλωσή του.

Προβληματική χαρακτήρισε τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη ο πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, τονίζοντας ότι αυτό συνέβη δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές.

Εμμέσως έθεσε θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα Τίρανα, σημειώνοντας με νόημα πως συνελήφθη πολίτης ελληνικής εθνικότητας από την αλβανική αστυνομία.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Δευτέρα (22 Μαΐου) θα αποφασιστεί από το Ειδικό Δικαστήριο Τιράνων αν θα αποφυλακιστεί ή θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του κ. Μπελέρη και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές και διπλωματικές πηγές στην αλβανική πρωτεύουσα.

Αναλυτικά η δήλωση Μενέντεζ:

«Αντιλαμβάνομαι πως οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων δικαστηρίων, είναι θεμελιώδη στοιχεία μιας δημοκρατίας αλλά προβληματίζομαι για τη σύλληψη ενός πολίτη ελληνικής εθνικότητας από την Αλβανική Αστυνομία, τον Διονύση Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Ενώ περιμένουμε τα στοιχεία να αναδυθούν, η Ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτό θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Τι κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε πως οι Αλβανικές αρχές παραβιάζουν την έννομη τάξη και ποια είναι η επόμενη κίνηση μας;»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα