Αλβανία: Συγγνώμη του Ράμα στον Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του

Αλβανία: Συγγνώμη του Ράμα στον Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του
INTIME NEWS

Σε επανόρθωση των δηλώσεών του σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα εξαπάτησε για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε ο Εντι Ράμα.

To πρωί δήλωσε ότι η Ελλάδα εξαπάτησε για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το βράδυ ζήτησε συγγνώμη.

Ο λόγος για τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Εντι Ράμα κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Τίρανα.

Ο κ Ράμα τόνισε ότι ζητά “συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε». Σύμφωνα, μάλιστα με κυβερνητικές πηγές, ο Έντι Ράμα, φέρεται να επεφύλασσε ιδιαίτερη μνεία για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέροντας: Ξέρετε ότι είμαι Σοσιαλιστής αλλά δεν κρύβω ότι για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας Πρωθυπουργός. Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική ομάδα. Ο Αλέξης (Τσίπρας) είναι πολύ καλός φίλος, αλλά τι να πω; Έτσι είναι τα πράγματα. Και δεν είστε σε προεκλογική εκστρατεία, επομένως δεν είναι κάποιου είδους παρέμβαση.

Παράλληλα, όπως τονίζεται ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την επίσκεψη και μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό τις ευχές του για την ονομαστική εορτή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

H ελλληνική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό στα Τίρανα

 

Ο κ Ράμα μίλησε για την αναβληθείσα επίσκεψη Μητσοτάκης στην ελληνική μειονότητα: «Ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθείτε την ελληνική μειονότητα σε επόμενο χρόνο. Υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί”.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: “Έχουμε το ζήτημα της μειονότητας και της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρχει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος. Λυπάμαι που οι καιρικές συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να πάω αύριο στην ελληνική μειονότητα αλλά ίσως πάμε μαζί”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή και ισχυρή στήριξη της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και ευρύτερα των Δυτικών Βαλκανίων, με την τήρηση των  προϋποθέσεων που έχει θέσει η ΕΕ.

Επισήμανε ότι πρόκειται για μία περιοχή με μεγάλη γεωπολιτική βαρύτητα για την Ευρώπη, η οποία μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο σε στρατηγικής σημασίας μέτωπα, όπως η ενεργειακή ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον ομόλογό του για τη διοργάνωση της συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, στην οποία έλαβε μέρος το πρωί. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Bajram Begaj, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, και την Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας, Lindita Nikolla.

Στις συζητήσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες,  επισημάνθηκαν οι στενοί και μακροχρόνιοι δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους, αλλά και η δυνατότητα στενότερης  συνεργασίας σε πολλά θέματα. Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να εκφράσει την ικανοποίησή του για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία σηματοδότησε η Διακυβερνητική Διάσκεψη του περασμένου Ιουλίου, ενώ επισημάνθηκε ο θετικός ρόλος που έχει διαδραματίσει η χώρα μας για την προώθηση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα