Αλβανία: “To Ιράν πίσω από την κυβερνοεπίθεση” – Διέρρευσαν στοιχεία 800 πρακτόρων

Αλβανία: “To Ιράν πίσω από την κυβερνοεπίθεση” – Διέρρευσαν στοιχεία 800 πρακτόρων
Έντι Ράμα AP Photo/Virginia Mayo

Οι αλβανικές αρχές κατηγορούν το Ιράν για την κυβερνοεπίθεση που πλήττει τη χώρα από τον Ιούλιο του 2022. Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει στοιχεία 800 πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας

Η Αλβανία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν τον Σεπτέμβριο του 2022, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι υποκίνησε την κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε στα Τίρανα τον Ιούλιο του 2022.

Η επίθεση των χάκερς στην Αλβανία κατάφερε να παραλύσει για αρκετές μέρες όλες τις online υπηρεσίες της χώρας ενώ μέχρι και σήμερα τα άτομα πίσω από την επίθεση δημοσιεύουν στοιχεία που διαταράσσουν την ασφάλεια της χώρας.

Συγκεκριμένα, από χτες Τετάρτη (2/11) βρίσκονται στο διαδίκτυο όλα τα στοιχεία 800 πρακτόρων και εργαζομένων στη Μυστική Υπηρεσία Αλβανίας ενώ πριν λίγες μέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα 137 ταξίδια με τσάρτερ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, προκαλώντας κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, διέρρευσαν επίσης στο διαδίκτυο τα ταξίδια στο εξωτερικό μελών του κρατικού μηχανισμού, αποκαλύπτοντας σχέσεις και διασυνδέσεις που δεν συνάδουν με κυβερνητικά αξιώματα.

Οι Αλβανικές αρχές στοχοποιούν το Ιράν ότι βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς, σύμφωνα με τον Έντι Ράμα, στην Αλβανία ζουν από το 2012 περισσότερα από 3.500 μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα