Άμεση παραίτηση Μπάιντεν από την προεδρία ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP

Την άμεση παραίτηση του Τζο Μπάιντεν και από την προεδρία των ΗΠΑ ζητούν στελέχη των Ρεπουμπλικανών

Την άμεση παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρία των ΗΠΑ ζητούν στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, λίγη ώρα αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εκλογική μάχη.

“Αν ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ικανός να διεκδικήσει την προεδρία, δεν είναι ικανός να υπηρετήσει ως πρόεδρος. Πρέπει να παραιτηθεί αμέσως”, ανέφερε με αναρτησή του στο X(πρώην twitter) ο πρόεδρος τη Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον.

Στην ίδια γραμμή και ο επικεφαλής προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Steve Daines, ζήτησε παραίτηση Μπάιντεν.

“Αν ο Τζο Μπάιντεν δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για επανεκλογή, τότε δεν μπορεί να υπηρετεί και ως πρόεδρος. Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον πλανήτη και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του. Από ανησυχία για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας ζητώ από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να παραιτηθεί”.

Των δηλώσεων αυτών προηγήθηκε εκείνη του υποψήφιου Αντιπροέδρου για τους Ρεπουμπλικανούς, Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος ήδη από το Σάββατο είχε τονίσει πως σε περίπτωση που ο Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει και να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα