Ανακαλύφθηκε το Θέατρο του Νέρωνα κοντά στο Βατικανό

Ανακαλύφθηκε το Θέατρο του Νέρωνα κοντά στο Βατικανό
Θέατρο του Νέρωνα AP

Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη έγινε από αρχαιολόγους σε περιοχή κοντά στο Βατικανό, όπου βρέθηκε το χαμένο Θέατρο του Νέρωνα, για το οποίο υπήρχαν αναφορές μόνο σε αρχαία κείμενα. Βρέθηκε σε θεμέλια ξενοδοχείου.

Τα ερείπια του Θεάτρου του αυτοκράτορα Νέρωνα, για την ύπαρξη του οποίου υπήρχαν αναφορές σε αρχαία ρωμαϊκά κείμενα, ήρθαν στο φως από Ιταλούς αρχαιολόγους. Τα σπουδαία ευρήματα ανακαλύφθηκαν στον κήπο του Palazzo della Rovere στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ανασκαφές στον περιφραγμένο κήπο του ιστορικού κτιρίου ξεκίνησαν το 2020. Το Palazzo καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο κατά μήκος της Via della Conciliazione, όπου οδηγεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο χώρος όπου βρεθηκαν τα ερειπια είναι υπό τη διαχείριση ενός παλαιού τάγματος ιπποτών στο Βατικανό. Αυτές τις ημέρες, ο χώρος ενοικιάζεται στο ξενοδοχείο Four Seasons.

Ευρήματα στο Θέατρο του Νέρωνα AP

Το Four Seasons αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2025, λίγο πριν το ιωβηλαίο του Βατικανού, καθώς υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν την πόλη σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στο Θέατρο, σημειώθηκαν επιπλέον και άλλες ανακαλύψεις, οι οποίες προσφέρουν ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες είναι σπάνιες από την περίοδο της Αυτοκρατορίας μέχρι τον 15ο αιώνα.

Ευρήματα στο Θέατρο του Νέρωνα AP


Ευρήματα στο Θέατρο του Νέρωνα AP

Ειδικότερα, βρέθηκαν χρωματιστά γυάλινα κύπελλα και κεραμικά του 10ου αιώνα. Η Marzia Di Mento, η επικεφαλής αρχαιολόγος, είπε ότι έως τώρα είχαν βρεθεί μόνο επτά γυάλινα δισκοπότηρα της εποχής, με τις ανασκαφές στο σημείο να φέρνουν στο φως άλλα εφτά.

Εύρημα στο Θέατρο του Νέρωνα AP


Ακόμη, ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες στήλες και γύψο διακοσμημένο με φύλλα χρυσού.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι τα αρχαιλογικά ευρήματα μπορούν να μεταφερθούν σε μουσείο, ενώ τα ερείπια του θεάτρου θα καλυφθούν ξανά μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα