Anna Netrebko: Κορυφαία Ρωσίδα σοπράνο μήνυσε τη Met Opera – Απολύθηκε λόγω πολέμου

Anna Netrebko: Κορυφαία Ρωσίδα σοπράνο μήνυσε τη Met Opera – Απολύθηκε λόγω πολέμου
Η Ρωσίδα σοπράνο Anna Netrebko Luca Bruno, File/AP Photo

Αποζημίωση ύψους 360.000 δολαρίων διεκδικεί η διάσημη Ρωσίδα σοπράνο από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης καθώς απολύθηκε επειδή δεν επέκρινε τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την εισβολή στην Ουκρανία.

Μήνυση κατά της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης κατέθεσε η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο (Anna Netrebko) μετά την απόλυσή της επειδή δεν καταδίκασε τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο μηνύει τη Met Opera και τον γενικό διευθυντής της όπερας, Peter Gelb, για συκοφαντική δυσφήμιση, παραβίαση συμβολαίου και άλλες παραβιάσεις που σχετίζονται με την απόφαση του ιδρύματος να την απολύσει αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 360.000 δολαρίων.

Η Νετρέμπκο είχε υποστηρίξει στο παρελθόν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν – αλλά καταδίκασε την εισβολή μετά από πίεση από το Met.

Στη μήνυση που κατατέθηκε χθες, Παρασκευή (04/08) στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν, η 51χρονη ισχυρίζεται ότι το Met της προκάλεσε «σοβαρή ψυχική αγωνία και συναισθηματική δυσφορία», συμπεριλαμβανομένης της «κατάθλιψης, ταπείνωσης, αμηχανίας, στρες και άγχους και συναισθηματικού πόνου και ταλαιπωρίας».

Η κορυφαία σοπράνο, η οποία έχει επίσης αυστριακή υπηκοότητα, έχει εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξή της στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ σύμφωνα με το BBC, το 2014, δώρισε χρήματα σε ένα θέατρο στο Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία και φωτογραφήθηκε κρατώντας μια φιλορωσική σημαία ανταρτών.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δέχθηκε αιτήματα να μιλήσει ανοιχτά κατά του Πούτιν και του πολέμου, με την ίδια να καταδικάζει μεν την εισβολή αλλά να μην καταγγέλλει τον Ρώσο πρόεδρο, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί από την όπερα και από τις μελλοντικές παραστάσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα