Άνοιξε η αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη

default image

Επαναλειτουργεί η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη. Κλειστές οι πρεσβείες Γαλλίας και Βρετανίας και Ιαπωνίας. Αναμένονται ανακοινώσεις από τον Ομπάμα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη επαναλειτούργησε σήμερα, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των υεμενικών δυνάμεων ασφαλείας ότι σκότωσαν δύο μαχητές της Αλ-Κάιντα οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για τις απειλές προς τις πρεσβείες στην πρωτεύουσα Σαναά.

Την απόφαση να κλείσει την πρεσβεία της στην Σαναά έλαβε τη Δευτέρα η Γαλλία, λόγω των απειλών επίθεσης από ομάδες εξτρεμιστών που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Παρόμοια απόφαση έλαβε και η πρεσβεία της Ιαπωνίας για τους ίδιους λόγους. Οι πρεσβείες της Γαλλίας και της Βρετανίας λειτουργούν σήμερα, αλλά παραμένουν κλειστές για το κοινό.

Κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χθες επιδρομή σε χωριό κοντά στην πρωτεύουσα και σκότωσαν δύο μέλη της Αλ Κάιντα, που εικάζεται ότι ήταν πίσω από τις απειλές προς τις πρεσβείες. Τις προσπάθειες του στρατού της Υεμένης για πάταξη της τρομοκρατίας επιδοκίμασαν οι ΗΠΑ.

Αναμένεται δήλωση Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να δώσει το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μελλοντικών επιθέσεων, όπως η απόπειρα ανατίναξης ενός αεροσκάφους που κατευθυνόταν στο Ντιτρόιτ στις 25 Δεκεμβρίου.

Οι μεταρρυθμίσεις, στις οποίες θα αναφέρεται η δήλωση του Ομπάμα μετά τη σύσκεψη που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση του συστήματος της λίστας των υπόπτων για τρομοκρατία.




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα