Ανταρσία στη Ρωσία: Ασυνήθιστη σιωπή στα κοινωνικά δίκτυα του Πριγκόζιν

Ανταρσία στη Ρωσία: Ασυνήθιστη σιωπή στα κοινωνικά δίκτυα του Πριγκόζιν
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν AP

Μυστήριο επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία όπου βρίσκεται ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Οι λογαριασμοί του ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αξιοσημείωτο πως δεν εμφανίζουν δραστηριότητα από το βράδυ του Σαββάτου, όταν και ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας αποχώρησε από το Ροστόφ.

Σύμφωνα με το BBC, οι λογαριασμοί στο Telegram που εκτιμάται ότι συνδέονται με τη Wagner έχουν προβεί σε ελάχιστα σχόλια ή πληροφορίες για το τι είναι πιθανό να συμβεί στη συνέχεια μετά την υποχώρησή του.

Το κανάλι Grey Zone του Telegram που συνδέεται με τη Wagner (το οποίο έχει περισσότερους από 500.000 συνδρομητές) αναδημοσίευσε σήμερα το πρωί ένα κείμενο με τίτλο: “Όλα έχουν αποφασιστεί. Σχεδόν”.

Γενικότερα, οι αρκετοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ανακουφισμένοι που αποφεύχθηκε η μεγάλη αιματοχυσία. “Ο Θεός είναι με το μέρος μας. Η καταστροφή απεφεύχθη” αναφέρει ένας δημοφιλής λογαριασμός. “Αλλά τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα. Αμέσως… αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί”.

Μιλώντας για το μέλλον της Wagner ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα μέλη της μισθοφορικής ομάδας.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα