Απαγωγή γιατρού στην Υεμένη

default image

Ένοπλα μέλη φυλών συνέλαβαν όμηρο έναν ουζμπέκο γιατρό στην Υεμένη ζητώντας από την κυβέρνηση να αποδώσει ευθύνες σε εκείνους που εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της πόλης τους πριν από δύο χρόνια

Ο Αμπντουλμαχίντ Τζουν είναι γιατρός σε νοσοκομείο της επαρχίας Σάμπουα. Τη Δευτέρα (28/2) μέλη των φυλών τον απήγαγαν και τον μετέφεραν σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Αμπιάν, όπου το Δεκεμβριο του 2009 σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι από αεροπορική επιδρομή κατά υπόπτων μελών της Αλ Κάιντα.

Συγκεκριμένα 41 νεκροί, μισοί από τους οποίους παιδιά, σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό εκείνο, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία. Επίσης στην περιοχή φέρεται ότι έχουν βρει καταφύγιο μέλη της αλ Κάιντα και όπου έχουν πραγματοποιηθεί πολλές αεροπορικές επιθέσεις με στόχο βάσεις των ενόπλων.

Ένα μελος της φυλής στη Σάμπουα δήλωσε στο “Ρόιτερς” ότι “τον συνέλαβαν για να πιέσουν την κυβέρνηση να αποδώσει ευθύνες σε εκείνους που πραγματοποίησαν την αεροπορική επίθεση”.

Πάντως οι απαγωγές ξένων και Υεμενιτών είναι συχνές στη φτωχή αυτή χώρα της αραβικής χερσονήσου. Τα μέλη της φυλής, χρησιμοποιούν τους ομήρους για να πιέζουν τις αρχές.

Η Υεμένη πραγματοποίησε επιχείρηση κατά της τοπικής πτέρυγας της αλ Κάιντα μετά την ανάληψη από την οργάνωση της ευθύνης για την απόπειρα επίθεσης κατά αεροσκάφους με προορισμό τις ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2009.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα