Απειλές του Ισραήλ για “θανατηφόρα και αναπάντεχα” αντίποινα κατά του Ιράν

Διαβάζεται σε 3'
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Βηρυτό
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Βηρυτό AP Photo Hussein Malla, File

Για μια κίνηση που θα είναι “θανατηφόρα”, αλλά και “αναπάντεχη” έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, μιλώντας για τα αντίποινα στο Ιράν.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν για την πυραυλική του επίθεση θα είναι «θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα», σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Αφού περιέγραψε την πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου ως αποτυχημένη, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ’ όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αρχηγού του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο οποίος προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει «ακατάπαυστα» τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε σφοδρά τη Χεζμπολάχ, χωρίς να της αφήσουμε την παραμικρή ανάπαυλα, ούτε την παραμικρή ευκαιρία να ανακάμψει» μετά τη «σημαντική ζημιά που (της) προκαλέσαμε» ανέφερε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον στρατό.

Η Ουάσινγκτον “ανησυχεί” για την κατάσταση στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πολύ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και ιδιαίτερα στη βόρεια Γάζα, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό υπήρξε αντικείμενο πολύ επειγουσών συζητήσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισραήλ.

«Ξεκαθαρίσαμε στην κυβέρνηση του Ισραήλ ότι έχουν υποχρέωση, με βάση το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο, να επιτρέψουν να φτάσει σε όλες τις περιοχές της Γάζας νερό, τρόφιμα και άλλη αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Αναμένουμε (οι Ισραηλινοί) να συμμορφωθούν πλήρως με αυτές τις υποχρεώσεις», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ σε αριθμούς

Το Ισραήλ λέει ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.100 αεροπορικές επιδρομές από την έναρξη της χερσαίας εισβολής του στο νότιο Λίβανο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε μια ενημέρωση, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για να επιτεθεί σε τοποθεσίες της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, η αεροπορία επιτέθηκε σε περίπου 300 στόχους στη βόρεια Γάζα στο πλαίσιο των μαχών στην Τζαμπάλια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα