Αποκατέστησαν τη μύτη

default image

Μετά τα βασανιστήρια και τον ακρωτηριασμό της μύτης και των αυτιών της από τον σύζυγό της, σε ηλικία τότε 12 ετών, η νεαρή Αφγανή χαμογελά και πάλι. Με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών χειρουργών απέκτησε νέα προσθετική μύτη. Το ίδρυμα Γκρόσμαν Μπέρν πλήρωσε εξ' ολοκλήρου την επέμβαση

Ήταν μια από τις συγκλονιστικότερες φωτογραφίες. Είχε σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο μέσω του εξώφυλλου στο περιοδικό Τάιμ τον περασμένο Αύγουστο.

Πρόκειται βεβαίως για την νεαρή Αφγανή  Αίσα που βασανίστηκε και  ακρωτηριάστηκε από τον Ταλιμπάν σύζυγό της.

Δυο μήνες μετά μια νότα αισιοδοξίας στην παιδική ψυχή της νεαρής Αίσα αποκαλύπτεται, καθώς η νεαρή μετά από βοήθεια ειδικών πλαστικών χειρουργών εμφανίστηκε με μια νέα  προσθετική μύτη που θα την βοηθήσει να ατενίζει το μέλλον χωρίς να ντρέπεται.

Όπως αναφέρει το BBC η Αίσα εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες φανερώνοντας το πώς  δείχνει ύστερα από την πλήρη ανακατασκευή της μύτης της σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες  από το μη κερδοσκοπικό  φιλανθρωπικό ίδρυμα Γκρόσμαν Μπέρν.

Ήταν το ίδρυμα Μπέρνς που πλήρωσε εξ ολοκλήρου το ποσό για την εγχείρηση της νεαρής. Παράλληλα της απένειμαν το βραβείο Εντορίνγκ Χέρτ, ως ένδειξη υποστήριξης προς την ίδια και όλες τις άλλες κοπέλες που έχουν περάσει παρόμοια βασανιστήρια. Το βραβείο έδωσε  η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Άρνολτ Σβαντζενέγκερ, Μαρία Σρίβερ.

Η Αίσα είχε μια πολύ δύσκολη εφηβική ηλικία καθώς από τα 12 της παντρεύτηκε έναν Ταλιμπάν στον οποίο ο πατέρας της όφειλε ένα μεγάλο χρέος. Αυτός την κακοποιούσε και τη βασάνιζε. Προσπαθώντας να ξεφύγει από αυτόν, την  έπιασε, της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά για τιμωρία και την παράτησε αιμόφυρτη στα βουνά για να πεθάνει.

Κατάφερε όμως μα σταθεί στα πόδια της. Έφτασε στο  σπίτι του παππού της και από εκεί ο πατέρας της την έστειλε σε ένα μυστικό καταφύγιο στην Καμπούλ. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε αεροπορικώς μέχρι την Αμερική όπου την ανέλαβε το ίδρυμα Μπέρν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα