Απόλυτος ο Τζόνσον: “Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει”

Απόλυτος ο Τζόνσον: “Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει”
Μπόρις Τζόνσον AP

Θριαμβολογίες από τον Μπόρις Τζόνσον... για τον ίδιο, μετά τη νίκη του στη διαδικασία πρότασης μομφής εναντίον του. Δηλώνει ότι "τίποτα και κανένας" δεν θα τον εμποδίσει από το να συνεχίζει να ηγείται της Βρετανίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι “τίποτα απολύτως και κανένας” δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει την εξουσία, κατά τη διάρκεια των πρώτων ερωτήσεων του πρωθυπουργού μετά από τη νίκη στη διαδικασία πρότασης μομφής εναντίον του.

Σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων και υπό τις φωνές υποστηρικτών του που ζητούσαν “περισσότερο”, ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπάθησε να παρουσιαστεί ως απόλυτα υπεύθυνος, παρά το γεγονός ότι περισσότερο από το 40% των βουλευτών του ψήφισαν τη Δευτέρα υπέρ του να αποχωρήσει από τη θέση του.

Μιλώντας εκ μέρους των Εργατικών, ο Keir Starmer ρώτησε τον Μπόρις Τζόνσον για την τεράστια αναμονή για ραντεβού σε νοσοκομείο και γενικότερα την εξυπηρέτηση από γιατρό, ενώ σε άλλο σημείο δεν δίστασε να τον χλευάσει, χαρακτηρίζοντάς τον ως κάποιον που έχει χάσει την πίστη των βουλευτών του και δεν μπορούσε να του εμπιστευτεί ότι θα βελτιωθεί.

Ωστόσο, όταν του δόθηκε η ευκαιρία, ο Τζόνσον απάντησε σε ερώτηση της πρώην υπουργού Εργατικών, Άντζελα Ιγκλ, στην οποία ανέφερε ότι τον “σιχαίνονται” στο ίδιο του το κόμμα, κάνοντας την εξής ερώτηση: “Μπορεί ο πρωθυπουργός να εξηγήσει, αν 148 από τους βουλευτές του δεν τον εμπιστεύονται, πώς περιμένει να το κάνει η χώρα;”.

Σε απάντηση όλων των παραπάνω, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η πολιτική του καριέρα “έχει μόλις ξεκινήσει”, υποστηρίζοντας ότι έχει αποκτήσει εχθρούς, επειδή κατάφερε “πολύ μεγάλα και αξιοσημείωτα” επιτεύγματα.

“Και αυτό που θέλω να ξέρει (η Άντζελα Ιγκλ) είναι ότι απολύτως τίποτα και κανείς, τουλάχιστον αυτή, δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε την προσφέρουμε στον βρετανικό λαό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα