Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αθώος δηλώνει ο κατηγορούμενος Ράιαν Ρουθ

Διαβάζεται σε 2'
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αθώος δηλώνει ο κατηγορούμενος Ράιαν Ρουθ
Associated Press

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε σήμερα ο κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ, ο οποίος κατηγορείται για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αυτή που σημειώθηκε στη Φλόριντα, δήλωσε σήμερα αθώος για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις επερχόμενες εκλογές.

«Δηλώνουμε αθώοι», ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης, Κρίστι Μιλιτέλο, κατά τη διάρκεια σύντομης ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουέστ Παλμ Μπιτς. Ο Ρουθ, ο οποίος συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου ενώ προσπαθούσε να διαφύγει, κατηγορείται ότι κρυβόταν με ημιαυτόματο τουφέκι κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα. Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον εντόπισαν, αφού τον είδαν να κρύβεται πίσω από θάμνους, προτού προλάβει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Ρουθ περιλαμβάνουν απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και κατοχή όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό. Επιπλέον, κατηγορείται για κατοχή όπλου με σκοπό τη διάπραξη βίαιου εγκλήματος και επίθεση κατά ομοσπονδιακού πράκτορα.

Σύμφωνα με το FBI, το οποίο ανέλυσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του, ο Ρουθ βρισκόταν στη Φλόριντα από τις 18 Αυγούστου, με το κινητό του να εντοπίζεται επανειλημμένα κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο. Πριν από τη σύλληψή του, παρέμεινε στην περιοχή για σχεδόν 12 ώρες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε χειρόγραφη επιστολή στην οποία περιέγραφε την πρόθεσή του να δολοφονήσει τον Τραμπ, μήνες πριν από το συμβάν.

Η υπόθεση έρχεται λίγους μήνες μετά από άλλη μια απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, όπου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων τραυματίστηκε ελαφρά σε ομιλία του στην Πενσιλβάνια, όταν δέχθηκε πυρά από νεαρό Αμερικανό, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από τις σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή της Secret Service, αφού πρώτα σκότωσε έναν θεατή και τραυμάτισε άλλους δύο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα