Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη

Διαβάζεται σε 2'
Ο Φρέντι Μπελέρης
Ο Φρέντι Μπελέρης Eurokinissi

Εξελίξεις στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης του Φρέντι Μπελέρη.

Το Πρωτοδικείο Δυρραχίου απέρριψε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας του, ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Ο εισαγγελέας θεώρησε το δικαστήριο αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, εισήγηση που αποδέχθηκε ο δικαστής της έδρας και ως εκ τούτου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ανώτατο δικαστήριο.

Δικάζεται την Πέμπτη

Κατόπιν τούτου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φρέντι Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές, αναμένοντας τη δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της διαφθοράς, που έχει οριστεί για την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως ο κ. Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος με απόφαση των αλβανικών αρχών εδώ και πέντε μήνες.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, μέσα από τις φυλακές έχει αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει ένα σχέδιο ώστε οι ομογενείς στην περιοχή να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

«Οι υπηρεσίες εδώ που υπάρχουν, δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων επιχειρηματιών, τόσο από την αστυνομία, όσο από την εφορία, όσο και από την πολεοδομία με απώτερο σκοπό και σχέδιο, να εγκαταλείψουν τις περιουσίες, να φύγουν στην Ελλάδα, έτσι οι περιουσίες αυτές να περιέλθουν στα χέρια φίλων του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του Έντι Ράμα» ανέφερε ο κ. Μπελέρης.

Χαρακτήρισε, δε, παράνομη την προφυλάκισή του, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα ότι δεν του επιτρέπει να ορκιστεί, αλλά και ότι ελέγχει τη γενική διεύθυνση των φυλακών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα