Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς

default image

Δεύτερη αποχώρηση-βόμβα από τη γαλλική κυβέρνηση. Ο Γάλλος πολιτικός αναμένεται να ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου πως θα συμμετέχει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου εξωτερικών

Η δεύτερη αποχώρηση σε διάστημα λίγων εβδομάδων από την κυβέρνηση Ολάντ στη Γαλλία, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο, ο υπουργός εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ανακοινώνει πως το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης θα είναι και το τελευταίο στο οποίο θα παρίσταται ως υπουργός.

Σε αντίθεση με την περίπτωση Τομπιρά, της υπουργού δικαιοσύνης που δήλωσε την παραίτησή της εξαιτίας έντονων διαφωνιών με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της τρομοκρατίας, ο Λοράν Φαμπιούς αποχωρεί εν ειρήνη και προκειμένου να αναλάβει χρέη προέδρου στο Συνταγματικό Συμβούλιο (Conseil Costitutionel).

Εδώ και αρκετό καιρό φημολογούνταν η εν λόγω μετακίνηση του Γάλλου σοσιαλιστή στο όργανο που θα μπορούσαμε να πούμε πως προσιδιάζει στο ΣτΕ και έχει ως βασικές αρμοδιότητες να γνωμοδοτεί επί των νόμων που ψηφίζονται στο κοινοβούλιο και κατά πόσο αυτοί συμμορφώνονται με το το σύνταγμα, αλλά και να εξασφαλίζει την σωστή διεξαγωγή των εκλογών.

Μάλιστα, την ανάθεση των νέων καθηκόντων του φαίνεται πως θα κάνει ο ίδιος ο Φρανσουά Ολάντ. Παράλληλα, τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του υπουργού εξωτερικών είναι εκείνο του νυν υπουργού οικονομικών Μισέλ Σαπέν, αλλά και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα