Αρκούδα ‘ψαρεύει’ σολωμό με τα… πόδια της

Αρκούδα ‘ψαρεύει’ σολωμό με τα… πόδια της
video

Η τεράστια καφέ αρκούδα όχι μόνο είναι... ψαράς πρώτης τάξεως αλλά έχει και εκλεπτυσμένο γούστο στο φαγητό

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε η κάμερα στη Ρωσία, όπου μια μεγάλη καφέ αρκούδα επιδεικνύει τις ικανότητές της στο ψάρεμα σε μία λίμνη γεμάτη σολωμούς.

Τις εικόνες κατέγραψε ο Μιχαήλ Κοροστέλεφ κάτοικος ενός χωριού κοντά σε Εθνικό Δρυμό της βόρειας Καμτσάτκα στη Ρωσία.

Στο βίντεο, απεικονίζεται η καφέ αρκούδα να βουτά στον ποταμό Οζερνάγια, ο οποίος αποτελεί το βασικό πέρασμα για τον πληθυσμό των σολωμών από τη θάλασσα Όκχοτσκ ως τη λίμνη Κουρίλ, η οποία ειναι το μεγαλύτερο αναπαραγωγικό έδαφος σαλμωνιδών στην Ευρασία.

Μέσα στο νερό, η αρκούδα είναι ιδιαίτερα υπομονετική, παραμονεύει ακίνητη παρατηρώντας τη λεία της. Μόλις… επιλέξει το “θύμα” της, αρκεί μια μόνο κίνηση. Γραπώνει το σολωμό με απόλυτη ακρίβεια με τα δυο μπροστινά πόδια της και βγαίνει έξω από το νερό για να απολαύσει ικανοποιημένη το γεύμα της.

Το εντυπωσιακό σύμφωνα με τον Κοροστέλεφ είναι ότι η συγκεκριμένη αρσενική αρκούδα μοιάζει να είναι ο απόλυτος άρχοντας της λίμνης. Οπως αναφέρει ο ίδιος είναι μακράν μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες αρκούδες της περιοχής και ψαρεύει σολωμούς καθημερινά με τεράστια επιτυχία. Φαίνεται επίσης να είναι ιδιαίτερα επιθετική, καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οι άλλες αρκούδες την φοβούνται ενώ την έχει δει να σκοτώνει πιο νεαρές σε ηλικία αρκούδες, ενώ πάντα ψαρεύει μόνη της.

Ωστόσο, την ημέρα που βιντεοσοπήιθηκε, δεν ήταν καθόλου εχρική απέναντι στο Ρώσο χωρικό. Αντίθετα τον αφησε να την πλησιάσει και να την καταγράψει χωρίς να δείχνει να ενοχλείται από την παρυσία του. “Μπορούσα να νιώσω την ανάσα της” είπε με δέος, μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα