Αρκούν 5 ημέρες για να βρεις τον έρωτα της ζωής σου;

Διαβάζεται σε 5'
Ζευγάρι (φωτογραφία αρχείου)
Ζευγάρι (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η αγάπη λένε πως μπορεί να βρεθεί στα πιο αναπάντεχα μέρη και η ιστορία ενός ζευγαριού που η σχέση τους μετράει 43 χρόνια είναι η πιο τρανή απόδειξη.

Τα ταξίδια, είτε μακρινά είτε κοντινά, μπορούν να φέρουν τις πιο απρόσμενες εκπλήξεις στη ζωή μας και γιατί όχι ακόμα και έναν έρωτα. Μερικές φορές μία τυχαία συνάντηση σε ένα μακρινό μέρος, μακριά από “ζώνες ασφαλείας” και οικεία μέρη, μπορεί να οδηγήσει σε μία σχέση ζωής. Σαν να γνωρίζει κανείς τον σωστό άνθρωπο στο σωστό σημείο.

Όπως η ιστορία Meryl Gage και του Tim Rivett, οι οποίοι γνωρίστηκαν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στη Νότια Αμερική και μέσα σε λίγες ημέρες αποφάσισαν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Μέσα από δυσκολίες αλλά και πολλές ευχάριστες στιγμές, η ιστορία τους έρχεται να μας θυμίσει πως η αγάπη μπορεί να βρεθεί στα πιο αναπάντεχα μέρη.

Η Meryl ξύπνησε στον υπνόσακό της, μέσα σε μία σκηνή δίπλα στους καταρράκτες Iguazu. Το ταξίδι της στη Νότια Αμερική είχε μόλις ξεκινήσει.

Αυτό όμως που αναρωτιόταν ήταν αν είχε ζήσει την προηγούμενη βραδιά.

Το προηγούμενο βράδυ, η Meryl είχε περάσει την νύχτα μιλώντας με τον Tim, έναν από τους οδηγούς της ομάδας. Οι υπόλοιποι ταξιδιώτες είχαν ήδη κοιμηθεί, αλλά εκείνοι συνέχισαν να συζητούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ήρθαν πιο κοντά. Γύρω στις 2 το πρωί, ο Tim τη ρώτησε αν θα ήθελε να παντρευτούν μετά το τέλος του ταξιδιού. Η Meryl, χωρίς να διστάσει, είπε το μεγάλο “ναι”.

Το επόμενο πρωί, η Meryl βρήκε τον Tim και το ένα “ναι” διαδέχθηκε ακόμη μια θετική απάντηση, με εκείνον να γεμίζει χαρά.

Είχαν περάσει μόνο πέντε μέρες από τη γνωριμία τους, όμως η Meryl ένιωθε απόλυτη σιγουριά ότι ο Tim ήταν ο σωστός άνθρωπος για εκείνη.

Το ταξίδι τους είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 1981, όταν η Meryl, 29 ετών τότε, είχε αποφασίσει να κάνει ένα τελευταίο μεγάλο ταξίδι πριν εγκατασταθεί στην Αμερική και να ξεκινήσει μία “κανονική δουλειά”. Μαζί με μια φίλη της, την Karen, έκλεισαν ένα ταξίδι με την εταιρεία Encounter Overland, που προσέφερε περιπετειώδη ταξίδια με στρατιωτικά φορτηγά.

Ο Tim Rivett, 27 ετών τότε από την Αγγλία, ήταν ο οδηγός τους. Ο Tim είχε εργαστεί ως οδηγός ταξιδιών σε πολλές περιοχές, αλλά αυτή ήταν η πρώτη του φορά στη Νότια Αμερική. Από την πρώτη στιγμή, οι δυο τους ένιωσαν μια ισχυρή έλξη και περνούσαν τα βράδια συζητώντας για τα ταξίδια τους, την τέχνη, και τις ζωές τους.

Εκτός από τα ήσυχα και ρομαντικά βράδια, οι δυο τους έζησαν και τρελές εμπειρίες. Όπως όταν πέρασαν από τα σύνορα της Αργεντινής και συνελήφθησαν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο κράτησης στον ποταμό Παρανά, όπου κρατήθηκαν για δύο ημέρες.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Meryl και ο Tim δεν μοιράστηκαν αμέσως τα ευχάριστα νέα με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες. Ωστόσο, η σχέση τους έγινε εμφανής όταν αγόρασαν ένα δαχτυλίδι αρραβώνων στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Σε εκείνο το σημείο, “η γάτα βγήκε από το σακί“, όπως λέει ο Tim. Καθώς η ταξιδιωτική ομάδα έφτασε στη Χιλή και ο καθένας πήρε το δρόμο του, οι συνταξιδιώτες ευχήθηκαν στον Τιμ και τη Μέριλ τα καλύτερα για την κοινή τους ζωή.

Όταν το ταξίδι τελείωσε, η Meryl επέστρεψε στις ΗΠΑ και ενημέρωσε τους γονείς της για τον αρραβώνα τους. Παρά την έκπληξη, οι γονείς της χάρηκαν για την κόρη τους και ανέλαβαν την οργάνωση του γάμου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1982 και γιορτάστηκε με ένα μεγάλο πάρτι στο Miami Beach.

Μετά τον γάμο, το ζευγάρι αποφάσισε να ζήσει στις ΗΠΑ, καθώς η Meryl δεν μπορούσε να αντέξει το αγγλικό κλίμα. Ο Tim, συνηθισμένος στα ταξίδια, προσαρμόστηκε εύκολα στη νέα του ζωή στην Αμερική.

Τον Απρίλιο του 2024, η Meryl και ο Tim γιόρτασαν την 42η επέτειο γάμου τους. Οι τέσσερις δεκαετίες που πέρασαν μαζί καθορίστηκαν από το “να είμαστε μαζί, να μοιραζόμαστε στόχους και να κάνουμε ανοιχτό διάλογο”, όπως λέει ο Tim, με τη Meryl να αναφέρει πως “μου αρέσει να μοιράζομαι την ιστορία μας. Νομίζω ότι είναι τόσο διαφορετική”.

Ο Tim και η Meryl Rivett
Ο Tim και η Meryl Rivett Facebook@Meryl Rivett

“Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας ή κάτι τέτοιο, σχεδόν δεν το πιστεύουν”, λέει ο Tim. “Μόνο όταν μας μιλούν περισσότερο συνειδητοποιούν ότι όλα συνέβησαν έτσι”, είπε στο CNN Travel.

Κοιτάζοντας πίσω, το ζευγάρι δυσκολεύεται να θυμηθεί τι ακριβώς περνούσε από το μυαλό του όταν αποφάσισε να παντρευτεί τόσο γρήγορα. Αλλά δεν μετάνιωσαν ποτέ για την απόφασή τους. Ο Tim και η Meryl εξακολουθούν να αισθάνονται το ίδιο σίγουροι για τις επιλογές τους όλα αυτά τα χρόνια αργότερα.

Οι δυο τους εξακολουθούν να περνούν τα βράδια τους μιλώντας με τις ώρες ενώ από το πρόγραμμά τους δεν λείπουν οι πεζοπορίες, οι βαρκάδες και η ποδηλασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα