Ατλάντα: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που πυροβόλησαν και σκότωσαν Αφροαμερικανό

Ατλάντα: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που πυροβόλησαν και σκότωσαν Αφροαμερικανό

Γνωστά έγιναν τα ονόματα των δύο αστυνομικών που πυροβόλησαν και σκότωσαν αφροαμερικανό στην Ατλάντα. Αμφότεροι είναι λευκοί.

H αστυνομία της Ατλάντα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) τα ονόματα των δύο αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του αφροαμερικανού Ρεϊσαρντ Μπρουκς η οποία έχει βάλει φωτιά στην πόλη.

Πρόκειται για τον αξιωματικό Μπρόσναν στον οποίο έχει ανατεθεί διοικητικό καθήκον και στον αξιωματικό Ρολφε ο οποίος έχει τεθεί ήδη εκτός σώματος. Αμφότεροι είναι λευκοί. Ο πρώτος προσελήφθη στον Σεπτέμβριο του 2018 και ο δεύτερος τον Οκτώβριο του 2013.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο Μπρουκς πρόβαλε αντίσταση στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν διότι το τεστ στον οποίο τον υπέβαλαν έδειξε ότι δεν ήταν νηφάλιος. Οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν. Ο θάνατος του Ρεϊσάρντ Μπρουκς καταγράφεται έπειτα από εβδομάδες μαζικών κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ εναντίον του ρατσισμού και υπέρ της φυλετικής ισότητας που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας βοηθά το έργο τους. Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντα Έρικα Σιλντς, υπέβαλε την παραίτησή της το Σάββατο, ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης Κίσα Λανς Μπότομς, καθώς διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο τουνεαρού μαύρου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα