Μπάιντεν: Δεν είμαι νέος αλλά μπορώ να κάνω τη δουλειά

Διαβάζεται σε 3'
Ο Τζον Μπάιντεν
Ο Τζον Μπάιντεν AP Foto/Matt Kelley

Στην πρώτη του ομιλία μετά το ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να ανασυντάξει την εικόνα του και να κατευνάσει τις ανησυχίες για την ηλικία του.

“Καταστροφική” χαρακτηρίστηκε η επιδοση του αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάιντεν στο debate της Πέμπτης (27/06) όπου αναμετρήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, με τις αντιδράσεις να είναι έντονες και εντός του στρατοπέδου των Δημοκρατικών.

Ο Τζο Μπάιντεν, στην πρώτη ομιλία του μετά τις επικρίσεις, έκανε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες για την ασταθή εμφάνισή του. «Ξέρω ότι δεν είμαι νέος άντρας. Λέμε το προφανές. Παιδιά, δεν περπατάω τόσο εύκολα όπως παλιά. Δεν μιλάω τόσο ομαλά όσο παλιά. Δεν συζητώ όπως κάποτε, αλλά ξέρω πώς να πω την αλήθεια. Ξέρω το λάθος από το σωστό. Ξέρω πώς να κάνω αυτή τη δουλειά. Ξέρω πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα».

Και συνέχισε λέγοντας «ξέρω, όπως ξέρουν εκατομμύρια Αμερικανοί, ότι όταν πέφτεις πρέπει να σηκώνεσαι. Ξέρω τι χρειάστηκε για να πάει η οικονομία μας από τα βάθη της πανδημίας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, στο να γίνει η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου. Ξέρω τι θα χρειαστεί για να φέρουμε αυτή την οικονομία πίσω σε όλους. Ξέρω τι χρειάζεται για να συσπειρωθεί ο κόσμος ενάντια στον Πούτιν και να υπερασπιστεί την ελευθερία, και ξέρω τι χρειάζεται για να κρατήσεις τον κόσμο ασφαλή τα επόμενα χρόνια, σας δίνω το λόγο μου ως Μπάιντεν, δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα με όλη μου την καρδιά ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά, γιατί ειλικρινά το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο».

Μιλώντας σε υποστηρικτές στη Βόρεια Καρολίνα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έσπασε ρεκόρ ψεμάτων σε μία συζήτηση και τον επέκρινε για τη διεξαγωγή εκστρατείας με στόχο την «εκδίκηση και την ανταπόδοση».

«Δεν ξέρω τι κάνατε χθες το βράδυ, αλλά εγώ πέρασα 90 λεπτά σε μια σκηνή συζητώντας με έναν τύπο που έχει τα ήθη μιας αδέσποτης γάτας. Είδατε τον Τραμπ χθες το βράδυ; Νομίζω και το εννοώ ειλικρινά ότι έθεσε ένα νέο ρεκόρ για τα περισσότερα ψέματα που ειπώθηκαν σε μια και μόνο συζήτηση. Είπε ψέματα για την σπουδαία οικονομία που δημιούργησε.

Είπε ψέματα για την πανδημία κατά την οποία κατάφερε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους. Έκλεισε επιχειρήσεις, έκλεισε σχολεία, άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, σε όλη αυτή τη χώρα. Η Αμερική ήταν πεσμένη. Οπότε, είπα στον Τραμπ ότι ήταν ο ένας από τους δύο προέδρους της αμερικανικής ιστορίας που άφησαν λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι όταν ξεκίνησε, ο άλλος ήταν ο Χέρμπερτ Χούβερ, γι’ αυτό τον αποκαλώ Ντόναλντ Χέρμπερτ Χούβερ Τραμπ», είπε ακόμα.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν χαρακτήρισε την εκδήλωση στη Νότια Καρολίνα ως τη μεγαλύτερη έως τώρα συγκέντρωση της υποψηφιότητάς του για επανεκλογή στην πολιτεία που ο Τραμπ είχε τη μικρότερη διαφορά το 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα