Μπάιντεν – G20: Μέτρα για να αποφύγει τον Πούτιν ακόμα και σε διαδρόμους και στην οικογενειακή φωτογραφία

Μπάιντεν – G20: Μέτρα για να αποφύγει τον Πούτιν ακόμα και σε διαδρόμους και στην οικογενειακή φωτογραφία
O Τζο Μπάιντεν και o Βλαντίμιρ Πούτιν DENIS BALIBOUSE/AFP

Κάθε δυνατό μέτρο προκειμένου να αποφευχθεί συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του, λαμβάνουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ για την επερχόμενη σύνοδο της G20.

Προ των πυλών βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής της G-20 στο Μπαλί και ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο κίνδυνος μιας πιθανής και ιδιαίτερα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προέδρων είναι παραπάνω από ορατός, έτσι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πρόθυμος να υπάρξει μια ευκαιρία στη σύνοδο της G20 να διαπραγματευτεί την ελευθερία των Αμερικανών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένης της πρωταγωνίστριας του WNBA, Brittney Griner.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη με το Κρεμλίνο για να επιτευχθεί μια συμφωνία και αυτό φαίνεται απίθανο να αλλάξει, σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους.

Η συνύπαρξη των δύο ηγετών στον ίδιο χώρο, κάνει ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο να συναντηθούν κάποια στιγμή. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με το Politico, Αμερικανοί αξιωματούχοι εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι ο Μπάιντεν δεν θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του σε διάδρομο ή ακόμα και σε ομαδική φωτογραφία ηγετών.

“Γνωρίζουμε τι σκέφτεται ο Τζο Μπάιντεν για τον Πούτιν: πιστεύει ότι είναι δολοφόνος, θεωρεί ότι είναι εγκληματίας πολέμου”, δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία. “Συνήθως δεν επιδιώκεις συνάντηση με δολοφόνους και εγκληματίες πολέμου”.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN, ο Τζο Μπάιντεν είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο υπό όρους.

“Δεν έχω σκοπό να συναντηθώ μαζί του. Αλλά, για παράδειγμα, αν ερχόταν σε μένα στη G20 και μου έλεγε ‘θέλω να μιλήσω για την απελευθέρωση της Griner’, θα τον συναντούσα. Θέλω να πω, θα εξαρτηθεί”, είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα