Μπάιντεν: Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς δεν βοηθάει τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διαβάζεται σε 1'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP Photo

Σε σχόλιό του στους δημοσιογράφους κατά την υποδοχή των αμερικανών που αποφυλακίστηκαν από τη Ρωσία, ο Τζο Μπάιντεν σχολίασε την δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια και τον ρόλο της στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Εν μέσω αυξημένου κινδύνου κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη (01/08) ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δεν βοηθά στην επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την υποδοχή των κρατουμένων από τη συμφωνία Ρωσίας – Δύσης στις ΗΠΑ.

Η Χαμάς και οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Χανίγια, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε έμμεσες συνομιλίες με διεθνή διαμεσολάβηση για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και η δολοφονία του έχει προκαλέσει απειλές για αντίποινα κατά του Ισραήλ.

“Δεν βοηθάει”, δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το Reuters, όταν ρωτήθηκε αν η δολοφονία του Χανίγια κατέστρεψε τις πιθανότητες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ενώ κάλεσε για ακόμη μια φορά τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να φροντίσει να συναφθεί το ταχύτερο δυνατό συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. “Είμαι πολύ ανήσυχος για αυτή την κατάσταση”, είπε επιπλέον ο Μπάιντεν.

Η δολοφονία στο Ιράν του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, του Ισραήλ Χανίγια, δεν βοηθά να «διευθετηθεί» η κατάσταση, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα