Μπάιντεν: Με τη δολοφονία Νασράλα αποδόθηκε δικαιοσύνη

Διαβάζεται σε 2'
Μπάιντεν: Με τη δολοφονία Νασράλα αποδόθηκε δικαιοσύνη
Associated Press

Οι πρώτες δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι με τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αποδόθηκε «δικαιοσύνη για τα πολλά θύματά του», συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, ενώ κάλεσε για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Σε δήλωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος διαμήνυσε πως οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί κατά της Χεζμπολάχ, της Χαμάς, των Χούθι και κάθε άλλης τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν».

«Τελικά, στόχος μας είναι να αποκλιμακώσουμε τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο με διπλωματικά μέσα» πρόσθεσε ο Μπάιντεν. «Στη Γάζα, επιδιώκουμε μια συμφωνία που υποστηρίζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. Στον Λίβανο, διαπραγματευόμαστε μια συμφωνία που θα επιστρέψει τους ανθρώπους με ασφάλεια στα σπίτια τους στο Ισραήλ και στο νότιο Λίβανο».

«Είναι καιρός να κλείσουν αυτές οι συμφωνίες, να απομακρυνθούν οι απειλές για το Ισραήλ και να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Νωρίτερα, σε δήλωσή του το Σάββατο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έκανε γνωστό ότι συζήτησε τις τελευταίες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

«Εξέφρασα την πλήρη υποστήριξή μου στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του έναντι των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Τόνισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και αντιπροσώπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση.

Κατέστησα σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε θέση να προστατεύουν τις αμερικανικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις στην περιοχή και ότι είναι προσηλωμένες στην υπεράσπιση του Ισραήλ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα