Μπάιντεν: Μετά το debate μαζεύει χρήματα από… χορηγίες

Διαβάζεται σε 2'
Τζο και Τζιλ Μπάιντεν
Τζο και Τζιλ Μπάιντεν AP Photo Evan Vucci

Στις χορηγίες για τη συλλογή χρημάτων, στράφηκε ο Τζο Μπάιντεν, μετά την εμφάνισή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ και την ανησυχία που έχει προκαλέσει η κατάσταση της υγείας του.

Σειρά από έρευνες για να συγκεντρώσει χρήματα μέσω εκδηλώσεων σε δύο πολιτείες, ξεκίνησε ο Τζο Μπάιντεν, στην προσπάθειά του να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι ικανός για ακόμη μια θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκαν μια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει ο δισεκατομμυριούχος Barry Rosentein. Αργότερα μέσα στην ημέρα, μετέβησαν στο Νιου Τζέρσεϊ για μια φιλανθρωπική εκδήλωση που θα φιλοξενήσει ο πλούσιος κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι, ένας Δημοκρατικός.

Ο Μπάιντεν δήλωσε σε συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα την Παρασκευή ότι σκοπεύει να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το debate ανάμεσα σε Μπάιντεν και Τραμπ προκάλεσε σίγουρα έκδηλο προβληματισμό στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού κόμματος μετά την απόδοση του προέδρου, με μερικούς να συζητούν ενεργά ακόμη και το σενάριο μιας αντικατάστασής του. Κάτι που βέβαια τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαντάζει άλυτος γρίφος.

Σύμβουλοι επικοινωνίας του Μπάιντεν παραδέχθηκαν πως δέχονται πιέσεις για να τον καλέσουν σε παραίτηση, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες για πιθανό αντικαταστάτη. Όπως αναφέρει το POLITICO, ακόμη και ένας εκ των μεγάλων χρηματοδοτών του κόμματος που δεν κατονομάζεται, ζήτησε να συζητηθεί η πιθανή αλλαγή του. Ο ίδιος ανέφερε πως η επίδοση και ο ειρμός του Μπάιντεν ήταν τόσο άσχημα “που κανείς δεν έδωσε σημασία στα ψέματα του Τραμπ“.

Ο ίδιος πρότεινε ως αντικαταστάτες τους κυβερνήτες του Μέριλαντ και του Μίσιγκαν. Ο 81χρονος πρόεδρος αντιμετωπίζει εδώ και καιρό κύμα αμφιβολίας για την κατάσταση της υγείας και της διαύγειάς του, με τους Δημοκρατικούς να ελπίζουν πως μια δυναμική παρουσία του στο debate θα μπορούσε να κατευνάσει τις ανησυχίες. Κάτι που όμως δεν έγινε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα