Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Περιμένω αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Περιμένω αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός
Ο Τζο Μπάιντεν 2021 Andrew Harnik/AP

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για άλλη μία φορά με την Μπέντζαμιν Νετανιάχου αλλά τώρα του τόνισε ότι περιμένει αποκλιμάκωση και εκεχειρία στο Γάζα.

Διακριτικά είναι η αλήθεια, λόγω των πολύ λεπτών ισορροπιών αλλά και της παραδοσιακής αμερικανικής μεροληψίας υπέρ του Ισραήλ, ο Τζο Μπάιντεν αρχίζει να πιέζει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην κατεύθυνση της κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Οι δύο άνδρες είχαν εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία, όπως διέρρευσε ο Λευκός Οίκος, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις των πολεμικών επιχειρήσεων, η υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και η πορεία των διπλωματικών ενεργειών.

Παράλληλα όμως ο Μπάιντεν, σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, τόνισε ότι περιμένει την αποκλιμάκωση από σήμερα “στο δρόμο προς την εκεχειρία και την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή”.

Ο Νετανιάχου πάντως μέχρι στιγμής έχει παραμείνει αμετάπειστος σε παρόμοιες εκκλήσεις του ΟΗΕ, οπωσδήποτε όμως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι διαφορετικό να μιλά για εκεχειρία ο Αντόνιο Γκουτέρες και διαφορετικό ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η κίνηση Μπάιντεν βέβαια δεν σημαίνει ότι αλλάζει η στάση των ΗΠΑ και η σταθερή υποστήριξη στο Ισραήλ στην οποία, έτσι και αλλιώς, διακρίνονται κυρίως οι Δημοκρατικοί Πρόεδροι.

Αλλωστε, πριν από λίγες μόλις ημέρες, ο Μπάιντεν είχε εγκρίνει αμυντική βοήθεια στο Ισραήλ ύψους 700εκ δολαρίων.

Σειρήνες αεράμυνας στο Ισραήλ

Την Τετάρτη εξάλλου σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφα, σύμφωνα με τον στρατό.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα