Μπάιντεν: Σε “πραγματικό δίλημμα” ο Πούτιν μετά την ουκρανική επίθεση στη Ρωσία

Διαβάζεται σε 1'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP

Το σχόλιο του Μπάιντεν για την ουκρανική εισβολή σε ρωσικό έδαφος και η εκτίμησή του για ενδεχόμενη εκεχειρία στη Γάζα.

Η εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ έχει δημιουργήσει «πραγματικό δίλημμα» στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίμησε την Τρίτη (13/08) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας για πρώτη φορά δημοσίως την άνευ προηγουμένου διείσδυση ουκρανών στρατιωτών στο ρωσικό έδαφος.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης πως τις τελευταίες ημέρες ενημερωνόταν από τους επιτελείς του «κάθε τέσσερις ή πέντε ώρες» και ότι ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την ουκρανική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας, νωρίτερα, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι ενδεχόμενη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα μπορούσε να αναγκάσει το Ιράν να μην εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

«Αυτή είναι η προσδοκία μου», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν εάν μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να αποτρέψει την πολυαναμενόμενη ιρανική επίθεση.

Ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως, παρότι «έχουν γίνει δύσκολες» οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, «δεν τα παρατάει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα