Μπάιντεν: “Θα σκεφτόμουν να αποσυρθώ μόνο αν υπήρχε ιατρικό πρόβλημα”

Διαβάζεται σε 2'
Joe Biden
Joe Biden AP Photo Jacquelyn Martin

Για πρώτη φορά μετά τις συνεχείς εκκλήσεις από μέλη των Δημοκρατικών να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν δήλωσε πως θα το σκεφτόταν “μόνο αν προέκυπτε ιατρικός λόγος”.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε για πρώτη φορά πως θα επανεξέταζε την απόφασή του να παραμείνει στην προεδρική κούρσα, αν οι γιατροί του έλεγαν ότι έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BET News, την Τρίτη (16/7).

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να βγει εκτός της εκλογικής κούρσας είπε,

“Αν είχα κάποιο ιατρικό πρόβλημα που προέκυπτε. Αν οι γιατροί έρχονταν και μου έλεγαν, ‘έχεις αυτό το πρόβλημα ή έχεις εκείνο το πρόβλημα”.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο ABC News μία εβδομάδα μετά το καταστροφικό debate, επέμεινε αποφασιστικά ότι θα αποσυρθεί μόνο αν “του το ζητήσει ο Θεός”.

Την περασμένη εβδομάδα, έθεσε ένα διαφορετικό σενάριο, λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα αποχωρούσε μόνο αν οι σύμβουλοί του του έδειχναν αποδείξεις ότι δεν μπορεί να κερδίσει την εκλογική μάχη.

Ο Μπάιντεν έχει αντισταθεί στις αυξανόμενες εκκλήσεις από τους Δημοκρατικούς να εγκαταλείψει την προσπάθειά του για επανεκλογή μετά τη συζήτηση του περασμένου μήνα που έθεσε νέες ερωτήσεις για την ηλικία και την πνευματική του ικανότητα.

Έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα τον εαυτό του έκτοτε, επικαλούμενος τις απόψεις των γιατρών του ότι παραμένει κατάλληλος για το αξίωμα. Ο Κέβιν Ο’Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε τον Φεβρουάριο μετά από μια εξέταση ότι ο Μπάιντεν είναι ένας «υγιής, ενεργός, 81χρονος άνδρας που παραμένει ικανός να εκτελέσει επιτυχώς τα καθήκοντα της προεδρίας.»

Η εξέταση αυτή περιλάμβανε και νευρολογική αξιολόγηση, επιβεβαίωσε αργότερα ο Λευκός Οίκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα