Banksy: Η φουσκωτή λέμβος στο Glastonbury και η διαμάχη με τον υπουργό Εσωτερικών

Διαβάζεται σε 2'
Banksy: Η φουσκωτή λέμβος στο Glastonbury και η διαμάχη με τον υπουργό Εσωτερικών
Cover Images via ZUMA Press/Visualhellas.gr

Ο Banksy βρισκόταν πίσω από την παρέμβαση με τη φουσκωτή λέμβο και τα ομοιώματα μεταναστών στο Glastonbury. Το σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών και η απάντηση του καλλιτέχνη.

Μια εικαστική παρέμβαση για το μεταναστευτικό ζήτημα πραγματοποίησε στο Glastonbury 2024 ο διάσημος street artist Banksy.

Η παρέμβαση περιελάμβανε μια φουσκωτή λέμβο με ομοιώματα μεταναστών που φορούσαν σωσίβια. Η βάρκα ανυψώθηκε πάνω από το πλήθος κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Idles στη σκηνή Other Stage, και οι παρευρισκόμενοι νόμιζαν ότι ήταν μέρος του σόου. Η λέμβος έγινε crowd-surfed πάνω από το κοινό. Εκπρόσωπος των Idles δήλωσε ότι το συγκρότημα δεν γνώριζε για την παρέμβαση του Banksy πριν τη συναυλία.

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δημοσίευσε στο Instagram ένα απόσπασμα από την παρέμβασή του, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, καταδίκασε το έργο τέχνης του διάσημου καλλιτέχνη ως “γιορτή της απώλειας ζωής”.

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί που αστειεύονται και πανηγυρίζουν για εγκληματικές ενέργειες που κοστίζουν ζωές. Άνθρωποι πεθαίνουν. Άνθρωποι πεθαίνουν στη Μεσόγειο, πεθαίνουν στη Μάγχη. Αυτό δεν είναι αστείο. Είναι ποταπό. Είναι μια γιορτή για την απώλεια ζωών στη Μάγχη

Ο Banksy απάντησε στο σχόλιό του, με μια δήλωσή του στα social media, αναφέροντας: “Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε το σκάφος μου στο Glastonbury “ποταπό και απαράδεκτη”. Το πραγματικό σκάφος που χρηματοδοτώ, το MV Louise Michel έσωσε 17 ασυνόδευτα παιδιά από την κεντρική Μεσόγειο το βράδυ της Δευτέρας. Ως τιμωρία, οι ιταλικές αρχές το έθεσαν υπό κράτηση – κάτι που μου φαίνεται ποταπό και απαράδεκτο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα