BBC: “Ανοησίες” λέει το φερόμενο θύμα του παρουσιαστή για το σκάνδαλο – “Δεν συνέβη τίποτα παράνομο”

BBC: “Ανοησίες” λέει το φερόμενο θύμα του παρουσιαστή για το σκάνδαλο – “Δεν συνέβη τίποτα παράνομο”
BBC, London AP Photo/Frank Augstein

Νέα στοιχεία φαίνεται πως ανατρέπουν το σκάνδαλο που ξέσπασε στο BBC, καθώς ο έφηβος που φέρεται να χρηματίστηκε από διάσημο παρουσιαστή για να του στείλει γυμνές φωτογραφίες του, χαρακτήρισε "ανοησίες" την εν λόγω καταγγελία.

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει το “σκάνδαλο BBC” με “πρωταγωνιστή” γνωστό παρουσιαστή του δικτύου, ο οποίος
κατηγορείται ότι πλήρωνε έφηβο, προκειμένου να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τον Independent, ο έφηβος που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου δήλωσε, ότι δεν συνέβη τίποτα το ανάρμοστο ή παράνομο με τον παρουσιαστή ενώ χαρακτήρισε τα εν λόγω δημοσιεύματα “ανοησίες”.

“Προς αποφυγή αμφιβολιών, τίποτα ανάρμοστο ή παράνομο δεν έχει συμβεί μεταξύ του πελάτη μας και της προσωπικότητας του BBC και οι ισχυρισμοί που αναφέρονται στην εφημερίδα Sun είναι ανοησίες“, έγραψε στη σχετική επιστολή προς το BBC ο δικηγόρος του.

Επίσης τόνισε ότι η εφημερίδα Sun, που αποκάλυψε το υποτιθέμενο σκάνδαλο, δεν επικοινώνησε με το φερόμενο ως θύμα, αλλά αρκέστηκε στις δηλώσεις των γονιών του, με τους οποίους μάλιστα το παιδί, 20 ετών πλέον, δεν έχει ιδιαίτερες επαφές.

Από την πλευρά της η εφημερίδα απάντησε ότι η ιστορία αφορά “δύο γονείς που ανησυχούν πολύ και προχώρησαν σε μια καταγγελία, την οποία ο οργανισμός δεν ερεύνησε’ ενώ οι γονείς επιμένουν πως όσα κατέθεσαν είναι πραγματικά γεγονότα.

Σε διαθεσιμότητα ο παρουσιαστής

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε την Κυριακή (9/7) το BBC μέσω ανακοίνωσης, στην οποία ανέφερε για τον παρουσιαστή ότι τέθηκε εκτός δικτύου, ύστερα από νέες καταγγελίες που κατατέθηκαν σε βάρος του.

“Το BBC λαμβάνει σοβαρά υπόψη του οποιουσδήποτε ισχυρισμούς και έχουμε εσωτερικές διαδικασίες για την προληπτική αντιμετώπιση τέτοιων ισχυρισμών.

Πρόκειται για μια σύνθετη και ταχέως εξελισσόμενη σειρά περιστάσεων και το BBC εργάζεται το ταχύτερο δυνατό για να εξακριβώσει τα γεγονότα προκειμένου να ενημερώσει κατάλληλα για τα επόμενα βήματα.

Είναι σημαντικό τα θέματα αυτά να αντιμετωπίζονται δίκαια και με προσοχή.

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εάν -σε οποιοδήποτε σημείο- προκύψουν ή μας δοθούν νέες πληροφορίες, αυτές θα ληφθούν κατάλληλα υπόψη και θα παρακολουθηθούν ενεργά.

Το BBC έλαβε για πρώτη φορά γνώση μιας καταγγελίας τον Μάιο. Την Πέμπτη μας υποβλήθηκαν νέες καταγγελίες διαφορετικής φύσης και εκτός από τις δικές μας έρευνες ήρθαμε σε επαφή και με εξωτερικές αρχές, σύμφωνα με τα πρωτόκολλά μας.

Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι ένας άνδρας υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αναμένουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παράσχουμε περαιτέρω ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, καθώς η διαδικασία συνεχίζεται. Το διοικητικό συμβούλιο του BBC θα συνεχίσει να ενημερώνεται”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δικτύου.

Αναταράξεις στο πολιτικό προσκήνιο

Το BBC ξεκίνησε την έρευνα σε βάρος του παρουσιαστή ύστερα από πίεση που άσκησε η βρετανική κυβέρνηση.

Λίγο μετά από μια επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λούσι Φρέιζερ και του γενικού συμβούλου του BBC Τιμ Ντέιβι, το δίκτυο ανακοίνωσε για τον παρουσιαστή ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η Φρέιζερ έκανε λόγο για «βαθιά ανησυχητικές» καταγγελίες.

Οι εν λόγω καταγγελίες πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στην πολιτική τάξη και το υπουργείο Πολιτισμού κάλεσε το BBC να διεξάγει έρευνα «κατεπειγόντως και με ευαισθησία».

«Δεδομένης της φύσης των κατηγοριών, είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος στο BBC για να διεξαγάγει αυτήν την έρευνα, να τεκμηριώσει τα γεγονότα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού στο Twitter.

Αυτή είναι η υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του οποίου η αμεροληψία αμφισβητείται τακτικά και του οποίου ο πρόεδρος αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Απρίλιο σε μια υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων επειδή βοήθησε, πριν από το διορισμό του ως επικεφαλής του BBC, τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να πάρει δάνειο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα