Black Lives Matter: Η Βασίλισσα Ελισάβετ και το υπόλοιπο παλάτι είναι υποστηρικτές του

Black Lives Matter: Η Βασίλισσα Ελισάβετ και το υπόλοιπο παλάτι είναι υποστηρικτές του
Η Βασίλισσα Ελισάβετ shutterstock

Σε συνέντευξή του, εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας, γνωστοποίησε πως τόσο η βασιλική οικογένεια όσο και η Βασίλισσα Ελισάβετ, υποστηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ καθώς και όλη η βασιλική οικογένεια είναι υποστηρικτές του κινήματος Black Lives Matter (BLM), δήλωσε εκπρόσωπος της βασίλισσας.

Σε δήλωσή του στο Channel 4, ο Ken Olisa, ο πρώτος μαύρος εκπρόσωπος της βασίλισσας, αποκάλυψε πως έχει συζητήσει το θέμα του ρατσισμού με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μετά τον φόνο του George Floyd στις ΗΠΑ.

“Πρόκειται για ένα “καυτό” θέμα. Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο, ώστε να πιέσουμε την κοινωνία να άρει αυτά τα εμπόδια. Η βασιλική οικογένεια έχει πείσμα να δεσμευθεί το έθνος από αυτές τις αξίες”.

Όταν ερωτήθηκε για το εάν το παλάτι υποστηρίζει το κίνημα Black Lives Matter, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: “Η απάντηση είναι εύκολα ναι”.

Σε συνέντευξή τους στην Oprah Winfrey νωρίτερα φέτος, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ κατηγόρησαν τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό. Η Μέγκαν είπε ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας, όχι η βασίλισσα ή ο δούκας του Εδιμβούργου, δημιούργησε ανησυχίες στον Χάρι για το πόσο σκούρο μπορεί να είναι το χρώμα του δέρματος του γιου τους, Άρτσι, πριν ακόμα γεννηθεί.

Το ζευγάρι επιπλέον, είχε πει πως ο ρατσισμός, θα μπορούσε να είναι και ένας παράγοντας πίσω από την απόφαση να αρνηθούν στον γιο τους, τον τίτλο του πρίγκιπα και την παροχή προστασίας.

Αμέσως μετά την προβολή της συνέντευξης, η Βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας πως το ζήτημα που προέκυψε θα συζητηθεί ιδιωτικά, ενώ ο δούκας του Κέιμπριτζ, υπερασπιζόμενος τη μοναρχία, σχολίασε: “Δεν είμαστε τόσο ρατσιστική οικογένεια”.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει ο Guardian, έχει επίσης παραδεχτεί ότι “πρέπει να κάνει περισσότερα” και “δεν είναι εκεί που θα ήθελε να είναι” όσον αφορά τη διαφορετικότητα, μετά τη δημοσίευση στοιχείων, που αποκάλυψαν ότι το ποσοστό των υπαλλήλων που προέρχονται από εθνοτική μειονότητα ανέρχεται στο 8,5%, ενώ στόχος τους είναι να ανέλθει στο 10% για το 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα