Bloomberg: Η Γερμανία αναβάλλει την επιβολή εισφοράς για το φυσικό αέριο

Bloomberg: Η Γερμανία αναβάλλει την επιβολή εισφοράς για το φυσικό αέριο
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Copyright Business Wire / AP

Προς αναβολή η έκτακτη εισφορά για το φυσικό αέριο στη Γερμανία, σύμφωνα με προσχέδιο της πρότασης νόμου που επικαλείται το Bloomberg.

Η Γερμανία φαίνεται πως αναβάλλει την επιβολή της εισφοράς για το φυσικό αέριο, με τους καταναλωτές να μην χρειάζεται να πληρώσουν το τέλος -τουλάχιστον έως τις 31 Οκτωβρίου-, σύμφωνα με προσχέδιο της πρότασης νόμου που επικαλείται το Bloomberg.

Η πρώτη δόση αναμενόταν να καταβληθεί την 1η Οκτωβρίου, ενώ υφίστανται “ανοιχτά ερωτήματα” σχετικά με το ζήτημα, όπως αναφέρεται στο σχετικό προσχέδιο.

Η ενεργειακή αγορά της Γερμανίας βρίσκεται σε αποδιοργάνωση μετά και τις μειώσεις σε παραδόσεις φυσικού αερίου στις οποίες προχώρησε η Ρωσία, μετά την επιβολή των κυρώσεων.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια ενδεχόμενη κατάρρευση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ πρότεινε την επιβολή εισφοράς που θα κατανείμει ισότιμα μεταξύ των καταναλωτών το αυξανόμενο κόστος των εισαγωγών φυσικού αερίου και θα το μεταβιβάζει σε εταιρείες που έχουν ανάγκη. Η πρόταση αυτή έχει δεχτεί έντονη κριτική.

«Ο Χάμπεκ προφανώς δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει τις διορθώσεις που υποσχέθηκε», δήλωσε στο Bloomberg ο βουλευτής του CDU Αντρέας Γιουνγκ προσθέτοντας πως αντί για εισφορά, η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει άμεσα τους εισαγωγείς φυσικού αερίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα