Μπόρις Τζόνσον: Δύο μέρες πριν γίνει υπέρμαχος του Brexit, έγραψε άρθρο κατά του!

default image

Για οικονομικό σοκ σε περίπτωση Brexit προειδοποιούσε, στο επίμαχο άρθρο, ο Τζόνσον. Λίγες ώρες αργότερα "άλλαξε πλευρό"

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται, με αδημοσίευτο άρθρο του, ο Μπόρις Τζόνσον, μόλις δύο μέρες πριν ενταχθεί, ως βασικός υποστηρικτής της, στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, όπως αναφέρουν οι Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και νυν υπουργός Εξωτερικών, πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου, έγραφε άρθρα τόσο υπέρ όσο και κατά του Brexit σε μια προσπάθεια να πάρει την τελική του απόφαση για το θέμα.

Στο επίμαχο άρθρο, ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι η Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ, προειδοποιώντας για οικονομικό σοκ αν φύγει.

Πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι η αποκάλυψη των Sunday Times ισχύει, προσθέτοντας ότι ο Τζόνσον έτεινε προς το Brexit όταν έγραψε το επίμαχο άρθρο, ωστόσο ήθελε να βεβαιωθεί ότι είχε επεξεργαστεί όλα τα επιχειρήματα. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο Βρετανός πολιτικός, αμέσως μετά τη σύνταξη του συγκεκριμένου άρθρου, είπε ότι τα επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ δεν είναι αρκετά.

Οι Sunday Times μάλιστα δημοσίευσαν απόσπασμα του άρθρου, το οποίο γράφτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πρωτοσέλιδό τους.

“Υπάρχει μια αγορά στο κατώφλι μας, έτοιμη για περαιτέρω αξιοποίηση από τις βρετανικές επιχειρήσεις. Το αντίτιμο των μελών φαίνεται μάλλον μικρό σε σύγκριση με όσα προσφέρει η πρόσβαση σ’ αυτήν. Γιατί είμαστε τόσο αποφασισμένοι να γυρίσουμε την πλάτη μας σ’ αυτή”, επισημαίνει ο Τζόνσον.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας υπέρ του Brexit, ο Τζόνσον ταξίδεψε σε όλη τη χώρα με ένα λεωφορείο που έφερε σύνθημα σχετικά με την πληρωμή από πλευράς Βρετανίας περίπου 390 εκατ. ευρώ την εβδομάδα στην ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δαπανηθούν για τη βελτίωση του συστήματος υγείας της χώρας.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα