Μπόρις Τζόνσον: “Βρήκα κοριό στις τουαλέτες μετά τη συνάντηση με τον Νετανιάχου”

Διαβάζεται σε 2'
Μπόρις Τζόνσον και Μπενιαμίν Νετανιάχου
Μπόρις Τζόνσον και Μπενιαμίν Νετανιάχου AP Photo Kirsty Wigglesworth

Αποκαλυπτικός για ακόμη μια φορά ο Μπόρις Τζόνσον, στα απομνημονεύματα του οποίου αφήνει να εννοηθεί ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου του έβαλε κοριό.

“Φωτιά” βάζουν για ακόμη μια φορά τα απομνημονεύματα του Μπόρις Τζόνσον, πριν καν δημοσιευθούν. Μετά την είδηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας παραβίασε το βασιλικό πρωτόκολλο, αποκαλύπτοντας την αιτία θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο Τζόνσον ισχυρίζεται ότι βρήκε έναν κοριό μετά τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι βρήκε τον κοριό στο προσωπικό του μπάνιο στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη χρήση της από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Η συνάντησή τους έγινε το 2017, όταν ο Τζόνσον ήταν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

«Εκεί ο Μπίμπι επισκευάστηκε για λίγο και μπορεί να είναι σύμπτωση ή όχι, αλλά μου είπαν ότι αργότερα, όταν έκαναν έναν τακτικό έλεγχο για κοριούς, βρήκαν μια συσκευή ακρόασης στο κουτί του κεραυνού», γράφει ο Τζόνσον.

Η Telegraph πίεσε τον πρώην πρωθυπουργό για το αν θα μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη, αν και ο Τζόνσον τους είπε: «Νομίζω ότι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνο το επεισόδιο βρίσκονται στο βιβλίο».

Το POLITICO ανέφερε το 2019 ότι η αμερικανική κυβέρνηση πίστευε ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για την τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων κοντά στον Λευκό Οίκο και σε άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες γύρω από την Ουάσινγκτον. Οι συσκευές είχαν σχεδιαστεί για να “ξεγελούν” τα κινητά τηλέφωνα ώστε να τους δίνουν πληροφορίες για τη θέση και την ταυτότητά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα