“Buddha Boy”: Από μετενσάρκωση του Βούδα, κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις

Διαβάζεται σε 2'
Ο "Buddha Boy" Ram Bahadur Bamjon
Ο "Buddha Boy" Ram Bahadur Bamjon Sanjit Pariyar/NurPhoto via AFP

Σε 10 χρόνια φυλάκισης με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση καταδικάστηκε ο αμφιλεγόμενος πνευματικός ηγέτης, γνωστός ως “Buddha Boy”.

Αντιμέτωπος με 10ετή ποινή κάθειρξης βρίσκεται ο αμφιλεγόμενος πνευματικός ηγέτης, γνωστός ως “Buddha Boy“, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Δικαστήριο στο νότιο Νεπάλ καταδίκασε τον Ram Bahadur Bamjan, ο οποίος πιστεύεται από ορισμένους ότι είναι η μετενσάρκωση του ιδρυτή του Βουδισμού, μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία τον Ιανουάριο με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και την υποψία ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση τουλάχιστον τεσσάρων οπαδών του από τους καταυλισμούς του.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου του Σαρλάχι τον έκρινε τη Δευτέρα ένοχο για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο κορίτσι, ενώ οι κατηγορίες που σχετίζονται με τις εξαφανίσεις των οπαδών του εκκρεμούν ακόμη σε δίκη. Ο δικαστικός λειτουργός Sikinder Kaapar του περιφερειακού δικαστηρίου του Σαρλάχι στο νότιο Νεπάλ δήλωσε ότι ένας δικαστής διέταξε επίσης τον 33χρονο Bamjon να καταβάλει αποζημίωση ύψους 3.750 δολαρίων στο θύμα.

Ο Bamjan θα μπορούσε να καταδικαστεί σε τουλάχιστον 12 χρόνια φυλάκισης, αλλά μπορεί ακόμη να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

Ο Ram Bahadur Bamjon
Ο Ram Bahadur Bamjon NARENDRA SHRESTHA/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιος είναι ο “Buddha Boy”

Ως έφηβος, ο Ram Bahadur Bamjon είχε τραβήξει τη διεθνή προσοχή όταν το 2005, σε ηλικία 15 ετών, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν για να δουν το “αγόρι του Βούδα” να κάθεται σταυροπόδι κάτω από ένα δέντρο σε ένα πυκνό δάσος στο νοτιοανατολικό Νεπάλ για σχεδόν 10 μήνες.

Οι οπαδοί του μάλιστα ισχυρίστηκαν τότε ότι το έκανε αυτό χωρίς φαγητό, ύπνο ή νερό.

Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν επαληθεύτηκαν ποτέ ανεξάρτητα, αλλά οδήγησαν ορισμένους να τον επαινέσουν ως μετενσάρκωση του Σιντάρτα Γκαουτάμα, ο οποίος γεννήθηκε στο Νεπάλ πριν από περίπου 2.500 χρόνια και αργότερα έγινε γνωστός ως Βούδας, που σημαίνει “φωτισμένος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα