CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Τραμπ – Δεν συνδέεται με την απόπειρα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Τραμπ στο Συνέδριο Ρεπουμπλικάνων μετά την απόπειρα δολοφονίας
Ο Τραμπ στο Συνέδριο Ρεπουμπλικάνων μετά την απόπειρα δολοφονίας AP Photo/Evan Vucci

Το CNN μετέδωσε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο με στόχο τη δολοφονία Τραμπ. Δεν υπάρχει ένδειξη πως η απόπειρα συνδεόταν με το εν λόγω σχέδιο συνωμοσίας.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν τις προηγούμενες εβδομάδες πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει σήμερα το δίκτυο CNN επικαλούμενο καλά πληροφορημένους αξιωματούχους που δεν κατονομάζει.

Στο ρεπορτάζ του CNN υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ στην Πενσιλβάνια συνδεόταν με το εν λόγω σχέδιο συνωμοσίας.

Η ύπαρξη της απειλής από μια εχθρική ξένη υπηρεσία πληροφοριών – και η ενισχυμένη ασφάλεια για τον Τραμπ – εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τα κενά ασφαλείας στη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια και το πώς ένας 20χρονος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια κοντινή ταράτσα για να ρίξει πυροβολισμούς που τραυμάτισαν τον πρώην πρόεδρο, αναφέρει το CNN.

Ένας αξιωματούχος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Μυστική Υπηρεσία και το επιτελείο του Τραμπ ενημερώθηκαν για την απειλή πριν από τη συγκέντρωση του Σαββάτου. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το επιτελείο του πρώην πρέδρου δεν αποκάλυψε αν ενημερώθηκε όντως και ανέφερε πως «δεν σχολιάζουμε τις λεπτομέρειες ασφαλείας του προέδρου Τραμπ. Όλες οι ερωτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η Μυστική Υπηρεσία πρόσφατα “πρόσθεσε προστατευτικούς πόρους και δυνατότητες στην ασφαλεία του πρώην προέδρου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι σε δήλωση την Κυριακή.

Αξιωματούχοι της Μυστικής Υπηρεσίας έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα το επιτελείο Τραμπ ενάντια στη διεξαγωγή συγκεντρώσεων σε εξωτερικούς χώρους, οι οποίες ενέχουν μεγαλύτερους κινδύνους από εκδηλώσεις στις οποίες η υπηρεσία μπορεί να ελέγξει καλύτερα την πρόσβαση, ανέφεραν άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα. Οι προειδοποιήσεις ήταν πιο γενικού χαρακτήρα, ανέφεραν οι πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα