Δανία: Βανδάλισαν τη Μικρή Γοργόνα με χρώματα από τη σημαία της Ρωσίας

Δανία: Βανδάλισαν τη Μικρή Γοργόνα με χρώματα από τη σημαία της Ρωσίας
Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στη Δανία Martin Meissner/AP Photo

Σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία της Κοπεγχάγης μετά τον βανδαλισμό του αγάλματος της Μικρής Γοργόνας. Άγνωστοι ζωγράφισαν στον βράχο τη ρωσική σημαία.

Θύμα βανδάλων έπεσε το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη, ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ορόσημα της Δανίας, όταν άγνωστοι ζωγράφισαν στον βράχο πάνω στον οποίο βρίσκεται το γλυπτό του Έντβαρντ Έρικσεν τη σημαία της Ρωσίας.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης ξεκίνησε έρευνα μετά την καταγραφή “μίας περίπτωσης βανδαλισμού” αναζητώντας παράλληλα “ίχνη” των δραστών στην περιοχή, ενώ παράλληλα η πράξη θεωρείται ως ένδειξη υποστήριξης προς τη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μικρή Γοργόνα, εμπνευσμένη από την ηρωίδα του ομώνυμου παραμυθιού του 1837 του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, είναι ένα άγαλμα 175 κιλών (385 λίβρες) και βρίσκεται στο λιμάνι Langelinie στην Κοπεγχάγη και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έπεσε θύμα βανδαλισμού.

Το κεφάλι της γοργόνας κλάπηκε το 1964, ενώ το 1984 άγνωστοι της έκοψαν το χέρι. Το 1998, βάνδαλοι της αφαίρεσαν ξανά το κεφάλι, αλλά αργότερα επέστρεψε, ενώ το 2003 άγνωστοι την ανατίναξαν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα