Δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον

default image

Ο πρώην δήμαρχος Λονδίνου, ο οποίος και φερόταν ως επικρατέστερος για αντικαταστάτης του Κάμερον, δηλώνει πως δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές των Torries

Σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, η εμβληματική προσωπικότητα των υποστηρικτών του Brexit, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και παράλληλα τον πρωθυπουργικό θώκο. Ο ίδιος δήλωσε πως ο ρόλος του θα είναι να υποστηρίξει, οποιονδήποτε βρεθεί στο τιμόνι των Torries. 

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την υποψηφιότητα του Μάικλ Γκοβ, ο οποίος και αμφισβήτησε την ηγετική ικανότητα του πρώην Δημάρχου. Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκοβ, υποστηρικτής του Brexit, ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Torries, αλλά και τον πρωθυπουργικό θώκο, απέναντι στον μέχρι πρότινος σύμμαχό του Μπόρις Τζόνσον.

Στόχος μου να πρωτεύσει η ατζέντα στην οποία πιστεύω – να στηρίξουμε τους ξεχασμένους ανθρώπους της χώρας

Ο Τζόνσον κάλεσε τους δημοσιογράφους σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου, όπου και όλοι ανέμεναν την ανακοίνωση και της δικής του υποψηφιότητας, μετά από εκείνη του Γκοβ, αλλά και της υπουργού εσωτερικών Τερέζα Μέι. Αντ’ αυτού ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος. “Πρέπει να σας πω, φίλοι μου, που περιμένατε τόσο υπομονετικά για τη δήλωση αυτή, πως αφού συμβουλεύτηκα τους συναδέλφους μου και δεδομένων των συνθηκών στο κοινοβούλιο, αποφάσισα πως το άτομο για τη θέση δεν μπορώ να είμαι εγώ”.

Αποφάσισα πως το άτομο για τη θέση του πρωθυπουργού δεν μπορεί να είμαι εγώ

“Ο ρόλος μου θα είναι να δώσω κάθε δυνατή υποστήριξη στην επόμενη διοίκηση των Συντηρητικών, ώστε να διασφαλιστεί η εκπλήρωση της βούλησης του λαού με βάση το δημοψήφισμα και να βάλουμε προτεραιότητα στην ατζέντα στην οποία πιστεύω – να στηρίξουμε τους ξεχασμένους ανθρώπους αυτής της χώρας” είπε ο Τζόνσον στη συνέχεια.

Πατριωτικό καθήκον ή πολιτικός υπολογισμός;

Αν και πολλοί θα μπορούσαν να διακρίνουν μια αίσθηση καθήκοντος στην απόφασή του, οι πιο καχύποπτοι βλέπουν πίσω από τις δηλώσεις του μια υπολογισμένη κίνηση. Μπορεί ο Τζόνσον να ήταν ο επικρατέστερος διάδοχος, αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όμως η ανακοίνωση του συνεργάτη του Γκοβ, στο στρατόπεδο του LEAVE, πως θα κατέβει υποψήφιος, αλλά και η υποψηφιότητα της Μέι με την πλήρη υποστήριξη όσων στήριξαν το REMAIN ίσως περιόριζαν αισθητά τις πιθανότητα εκλογής του. 

Δείτε εδώ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από την πολυσυζητημένη ζωή του

Ο Τζόνσον είναι μια εκκεντρική προσωπικότητα με πολύ υψηλά επίπεδα δημοτικότητας. Σε όλη τη Βρετανία, είναι γνωστός με το το μικρό του όνομα και ο κόσμος αναφέρεται σε αυτός ως «Bojo» στα social media.

Η σκούφια του, γεννημένου στη Νέα Υόρκη, πολιτικού του Συντηρητικού κόμματος, κρατάει από τον “μισό κόσμο”, καθώς από την πλευρά του πατέρα του υπάρχει σχέση με Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Τουρκία ενώ η μητέρα του είναι και ρωσικής καταγωγής.

Μπόρις Τζόνσον: Το αμφιλεγόμενο φαβορί για την πρωθυπουργία που αγαπάς να μισείς

Αφού…ξεμπέρδεψε με τις σπουδές, ο Τζόνσον ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στους Times ενώ στη συνέχεια έγινε ανταποκριτής της Daily Telegraph στις Βρυξέλλες και αρχισυντάκτης στο περιοδικό Spectator, θέση που κατείχε μέχρι το 2005. Δηλωμένος ευρωσκεπτικιστής, τα άρθρα του από την πρωτεύουσα του Βελγίου έκαναν πάταγο στους κύκλους του ευρωκοινοβουλίου, με την “σιδηρά κυρία” της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ να τρέφει γι’ αυτόν ιδιαίτερη εκτίμηση.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ INDEPENDENT

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα