Διαφήμιση από κατηγορίες

default image

Πετυχημένη διαφήμιση και μάλιστα πολύ, χαρακτήρισε ο Τζούλιαν Ασάνζ τις κατηγορίες τις οποίες τον βαρύνουν ενώ έσπευσε να υποστηρίξει πως εάν εκδοθεί στη Βρετανία δεν θα αντιμετωπισθεί δίκαια.

Ως μια “πολύ επιτυχημένη δυσφήμιση” χαρακτήρισε ο Τζούλιαν Ασάνζ τις κατηγορίες που τον βαραίνουν τονίζοντας πως αν εκδοθεί στη Βρετανία δε θα τύχει δίκαιης δικαστικής αντιμετώπισης.

Μάλιστα, δεν έλειψε να χαρακτηρίσει ως θύματα, στο πλαίσιο σπίλωσης εκείνου και του WikiLeaks, τις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο ιδρυτής της Wikileaks δήλωσε αποδυναμωμένος καθώς πάνω του έχει μια ηλεκτρονική ταυτότητα όπως προβλέπουν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί.

“Δε χρειάζεται να επιστρέψω στη Σουηδία. Ο νόμος προβλέπει ότι…έχω συγκεκριμένα δικαιώματα και αυτά τα δικαιώματα σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να μιλάω άσκοπα σε εισαγγελείς ανά τον κόσμο που απλώς θέλουν να κάνουν κουβεντούλα και δεν το κάνουν με κάποιον άλλον επίσημο τρόπο. Αυτό που απαιτείται είναι να οδηγηθώ δια της βίας στη Σουηδία και όταν βρεθώ εκεί να κρατηθώ στην απομόνωση: αυτές δεν είναι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να υπάρξει μία δίκαιη δίκη”, δήλωσε ο ιδρυτής της Wikileaks.

Ο Ασάνζ είπε μεταξύ των άλλων πως οι δύο γυναίκες που τον κατηγορούν ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένες ύστερα από τη σεξουαλική επαφή που είχαν μαζί του φοβούμενες μην είχαν κολλήσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι γυναίκες απευθύνθηκαν στην αστυνομία η οποία από την πλευρά της τις εξαπάτησε.

“Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που περιγράφουν ότι οι γυναίκες σκοπίμως χρησιμοποίησαν ένα “παραθυράκι” του σουηδικού νόμου, σύμφωνα με το οποίο αν συμβουλεύονταν την αστυνομία δεν θα διώκονταν με την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας. Το ίδιο “παραθυράκι” ισχύει και στην περίπτωση που συμβουλεύονταν την αστυνομία για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Μετά από την “επιτυχημένη δυσφήμιση” θα υπάρξει μία “ανοσοποίηση” όταν οι άνθρωποι θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν τι πραγματικά συμβαίνει”, προσέθεσε ο Ασάνζ.

Τέλος, ο ιδρυτής της Wikileaks σημείωσε ότι “αποστολή μου είναι να προωθήσω τη δικαιοσύνη μέσω της μεθόδου της διαφάνειας στη δημοσιογραφία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα