Δηλητηρίασαν τον ηγέτη του ISIS

default image

Ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, νοσηλεύεται φρουρούμενος, με την κατάσταση του να κρίνεται κρίσιμη

Απόπειρα δολοφονίας κατά του αυτοαποκαλούμενου ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους , Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, και άλλων τριών ηγετικών στελεχών του ISIS,  έκανε άγνωστος άνδρας βάζοντας δηλητήριο στο φαγητό τους.

Σύμφωνα με το Ιρακινό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων WAA, που μετέδωσε την είδηση επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, οι 4 αξιωματούχοι υποφέρουν από σοβαρή δηλητηρίαση και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, στο οποίο και νοσηλεύονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων η κατάσταση του αρχηγού της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο κρίνεται πολύ σοβαρή απειλώντας την ίδια του τη ζωή. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει μάλιστα πως οι τζιχαντιστές έχουν προβεί σε δεκάδες συλλήψεις προκειμένου να εντοπίσουν το δράστη της απόπειρας δολοφονίας του ηγέτη τους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι φορές που διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί ή ακόμα και ότι σκοτωθεί από αεροπορικές επιδρομές, με τις ειδήσεις αυτές να αποδεικνύονται ψευδείς, γεγονός που κάνει και την είδηση της δηλητηρίασης να μεταφέρεται με κάθε επιφυλακτικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Μπαγκντάντι και προσέφεραν 10 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή στον θάνατό του.

Πηγή: DailyMail

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα