Δημοσκόπηση: Ισχυρό ρεύμα υπέρ του Μακρόν στις προεδρικές εκλογές

Δημοσκόπηση: Ισχυρό ρεύμα υπέρ του Μακρόν στις προεδρικές εκλογές

Η ανακοίνωση της συμπόρευσης με τον κεντρώο πρώην υποψήφιο "φουσκώνει" τα ποσοστά του ανεξάρτητου υποψηφίου που πλησιάζει την Μαρίν Λεπέν στην πρόθεση ψήφου. Ξεκάθαρο προβάδισμα Μακρόν με 6 μονάδες έναντι του Φιγιόν

Εβδομάδα πολιτικών ζυμώσεων η περασμένη στη Γαλλία, με σειρά συνεργασιών, αλλά και την ανακοίνωση πως ξεκινά δικαστική έρευνα για την υπόθεση Φιγιόν. Η απόσυρση του κεντρώου υποψηφίου Φρανσουά Μπαϊρού και η στήρθξη στον Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως προκάλεσε την ισχυρότερη επίδραση στην προτίμηση των ψηφοφόρων, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο να ενισχύεται σημαντικά, αφήνοντας πολύ πίσω τον τρίτο και πληγωμένο από το σκάνδαλο που αφορά στη σύζυγό του, Φρανσουά Φιγιόν. Αντίθετα, η σύμπραξη οικολόγων σοσιαλιστών, δεν δείχνει να φέρνει κάποιο αποτέλεσμα, τουλάχιστον στην παρούσα δημοσκόπηση.

Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών με ποσοστό 61% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (Odoxa/Dentsu-Consulting poll).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα νικήσει τη Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 61% έναντι 39%.

Η Λε Πεν προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 27% έναντι 25% του Μακρόν, ενώ στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Φιγιόν με ποσοστό 19%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Πολύ πιο πίσω εμφανίζεται ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν, με ποσοστό 13% και ακολουθεί ο Ζαν Λουκ Μελανσόν με 12%.

Με αυτά τα δεδομένα, μοιάζει μάλλον αδύνατο για τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς να βρεθεί στο δεύτερο γύρο. Στο υποθετικό σενάριο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, η Γαλλία θα ερχόταν αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το δίπολο δύο υποψηφίων που δεν προέρχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα της δεξιάς και των σοσιαλιστών.

Τέλος. στο ενδεχόμενο να είναι ο Φρανσουά Φιγιόν στο β’ γύρο απέναντι στη Μαρίν Λεπέν, κάτι που θεωρείται απίθανο στην παρούσα φάση, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός υπολείπεται 6 μονάδων από τον Εμανουέλ Μακρόν, τα ποσοστά της εκπροσώπου των Εθνικιστών στο β’ γύρο θα είναι αυξημένα. Ο Φιγιόν θα εκλεγόταν πρόεδρος με 57,5% έναντι 42,5% για την Μαρίν Λεπέν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ odoxa

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα