Δυνάμεις της Ουκρανίας προελαύνουν στο νότιο μέτωπο κοντά στο Ρομπότινε

Δυνάμεις της Ουκρανίας προελαύνουν στο νότιο μέτωπο κοντά στο Ρομπότινε
Ουκρανικός στρατός. Getty Images/iStockphoto

Στην ανακατάληψη εδαφών προχωράει η Ουκρανία, η οποία πηγαίνει πιο βαθιά στις ρωσικές γραμμές άμυνας.

Πιο μέσα στις ρωσικές γραμμές άμυνας, κοντά στο Ρομπότινε, στο νότιο μέτωπο, προχώρησαν οι ουκρανικές δυνάμεις, ανακαταλαμβάνοντας την περιοχή, την Δευτέρα (28/8), σύμφωνα με εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού.

“Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει επιτυχίες προς την κατεύθυνση του Νοβοντανιλίβκα και του Βέρμποβε”, δύο μέρη στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο Αντρίι Κοβαλιόφ, σε δημόσιο μέσο ενημέρωσης, αναφέροντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν το έδαφος που ανακατέλαβαν και επιτίθενται στο ρωσικό πυροβολικό.

Στην αντεπίθεση έχει προχωρήσει ο ουκρανικός στρατός από τον Ιούνιο, η οποία κρίνεται αρκετά δύσκολη, για την ανακατάληψη εδαφών, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή των ρωσικών δυνάμεων, στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, και μέχρι στιγμής έχει ανακαταλάβει μόνον μερικά χωριά.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουκρανία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ισχυρές γραμμές της ρωσικής άμυνας, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας τον χειμώνα και την άνοιξη ενίσχυσαν τις θέσεις τους, με χαρακώματα, παγίδες για άρματα μάχης και ναρκοπέδια σε έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, ιδιαίτερα στον νότο.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ανακατάληψη του οικισμού Ρομπότινε δείχνει ότι ο ουκρανικός στρατός έχει τη δυνατότητα να διαπεράσει τις ρωσικές γραμμές. Από την άλλη, ο επικεφαλής των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων, Ντένις Πουσίλιν, είπε στη ρωσική τηλεόραση ότι μεταξύ “των πιο θερμών σημείων” του σημερινού μετώπου είναι η ζώνη γύρω από το Ουροζάινε, το οποίο είναι σε απόσταση σχεδόν 100 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Ρομπότινε, όπου οι Ουκρανοί βρίσκονται στην επίθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Πουσίλιν διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι ρωσικές δυνάμεις “κρατούν τα μέτωπα” γύρω από την Μπαχμούτ, την πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο των μαχών, για περισσότερο από έναν χρόνο και καταλήφθηκε από τη Μόσχα τον Μάιο. “Η κατάσταση εκεί σταθεροποιείται”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα