Δυο αμερικανικοί κολοσσοί, με 500 δισ. δολ. έσοδα το χρόνο, απέσυραν τα όπλα από τα ράφια τους

Δυο αμερικανικοί κολοσσοί, με 500 δισ. δολ. έσοδα το χρόνο, απέσυραν τα όπλα από τα ράφια τους
Dick's Sporting Goods is coming to the Del Amo Fashion Center. File photo of store in Pennsylvania. (Associated Press) AP

Η Dick's Sporting Goods και η Walmart ευαισθητοποίηθηκαν από το μακελειό στη Florida και εξαφάνισαν τα όπλα από τα καταστήματα τους.

H αλυσίδα καταστημάτων Dick’s Sporting Goods πουλάει αυτό που λέει το όνομα: αθλητικά είδη. Είναι μάλιστα, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες αθλητικών ειδών στις ΗΠΑ.

Από εκεί αγόρασε ένα από τα όπλα που είχε στην κατοχή του ο Nicolas Cruz, ο δολοφόνος 17 ατόμων στο high school του Parkland. Δεν ήταν αυτό που στέρησε ζωές, παρ’ όλα αυτά οι διοικούντες τον κολοσσό εξήγησαν πως η απόφαση τους οφείλεται σε αυτήν την αποκάλυψη. “Κάναμε ό,τι έλεγε ο νόμος, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να αγοράσει όπλο. Καταλάβαμε πως τα συστήματα που είναι σε εφαρμογή, δεν είναι αποτελεσματικά για να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τέτοιες πωλήσεις. Για αυτό αποφασίσαμε να μην έχουμε καν τα προϊόντα” δήλωσε ο Ed Stack, CEO της Dick’s Sporting Goods.

Μέχρι πρότινος στα ράφια των καταστημάτων του Dick’s έβρισκες αυτόματα ή ημιαυτόματα όπλα, γεμιστήρες, στις πολιτείες που είχαν χαλαρούς σχετικούς νόμους και φωτοβολίδες, βαρελότα σε αυτές που δεν επιτρέπουν στον πάσα ένα να αγοράσει όπλο. H επιχείρηση των 7.922 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα, το 2016, αποφάσισε να αποσύρει από τα καταστήματα όλα τα assault-style όπλα, μετά το μακελειό στη Florida και θα θέσει ως όριο ηλικίας τα 21, για την αγορά πιστολιών.

Η Walmart, a.k.a. ο… μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης των ΗΠΑ (με 2.300.000 υπαλλήλους), πολυεθνική εταιρία λιανικής, με υπερκαταστήματα, εκπτωτικά πολυκαταστήματα και παντοπωλεία, με έσοδα 485.9 δισεκατομμύρια δολάρια -επίσης το 2016-,έχει απαγορεύσει την πώληση ημιαυτόματων και αυτόματων όπλων από το 2015 -όταν αφαίρεσαι και από την ιστοσελίδα της οτιδήποτε παρέπεμπε σε όπλο, ακόμα και τα σχετικά παιχνίδια για τα παιδιά. Την Τετάρτη 28/2 απαγόρευσε την αγορά όπλων και πυρομαχικών σε άτομα ηλικίας κάτω των 21 χρόνων. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα