Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιδρομής

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιδρομής
Ισραηλινοί στρατιώτες, φωτογραφία αρχείου ap

Αιματηρή επιδρομή από ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη, με έναν Παλαιστίνιο νεκρό και δεκάδες συλλήψεις. Συνεχίζονται οι εντάσεις.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σήμερα για να προβούν σε συλλήψεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διερευνά την πληροφορία.

Στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής, που έγινε νωρίς σήμερα το πρωί στην Βηθλεέμ, ξέσπασαν συγκρούσεις και ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε, σύμφωνα με Παλαιστίνιους εργαζόμενους σε ιατρικές δομές.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται έπειτα από μήνες εντάσεων που οξύνθηκαν από τον Μάρτιο που οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν επιχείρηση καταστολής στην Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (4/12) πλήγματα εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την εκτόξευση ρουκέτας.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου από στρατιώτη των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής (IOF) που τον πυροβόλησε στην πόλη Hawara, νότια της πόλης Nablus.

Στο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ο Ισραηλινός στρατιώτης φαίνεται να προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον Παλαιστίνιο, ώσπου βγάζει όπλο και ανοίγει πυρ εναντίον του ρίχνοντάς του τέσσερις σφαίρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα