Dominique P. “Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος”

Διαβάζεται σε 5'
Dominique P. “Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος”
Ο Dominique Pélicot 24Horas

Ο Dominique P., ο διεστραμμένος Γάλλος που επί μια δεκαετία καλούσε αγνώστους να βιάσουν την αναίσθητη σύζυγο του, Gisèle πιστεύει πως η δίκη του κατέστρεψε τη ζωή. “Χωρίς αυτήν θα συνεχίζαμε όλοι ευτυχισμένοι”.

Ο Dominique P., ο «ενορχηστρωτής» της φρικιαστικής υπόθεσης που δικάζει δικαστήριο στο Vaucluse της Γαλλίας, με θύμα την Gisèle P. η οποία για μια δεκαετία ζούσε έναν εφιάλτη εν αγνοία της, επρόκειτο να τεθεί σήμερα ενώπιον των δικαστών.

Παρέστη, αλλά απαλλάχθηκε λόγω ασθένειας. Οι δικηγόροι του είπαν πως υποφέρει από εντερικό πόνο και ουρολοίμωξη από την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά δεν έχει λάβει καμία θεραπεία, με τους δικαστές να του δίνουν αυτήν τη δυνατότητα.

O 71χρονος δικάζεται με τους 50 από τους 72 άνδρες που ανταποκρίθηκαν στα online καλέσματα του για να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη γυναίκα του, ενώ εκείνος φρόντιζε να της χορηγεί αγχολυτικά και ηρεμιστικά χάπια στο φαγητό ή το κρασί που έπιναν στο δείπνο.

Ο «βιαστής τη νύχτα και στοργικός παππούς την ημέρα» όπως γράφει το TV5 Monde  «ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πριν μου αποκαλύψει η αστυνομία τι μου είχε κάνει» το Νοέμβριο του 2020.

Ειρήσθω εν παρόδω, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν από τους δικαστές να απαγορεύσουν τη λίστα των ονομάτων τους και κάθε άλλη προσωπική πληροφορία -συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών τους- καθώς «θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους υγεία και αποτελούν ρίσκο για τις οικογένειες τους. Δουλειά του δικαστηρίου είναι να εγγυηθεί τη δίκαιη δίκη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Η ημέρα άρχισε με κατάθεση επιστήμονα που ανέλαβε να δημιουργήσει το ψυχικό προφίλ του Dominique. Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε αν ο ‘αρχιτέκτονας’ του δράματος της Gisèle έχει την ικανότητα να χειραγωγεί, εκείνος ‘δανείστηκε’ τα λόγια του μικρότερου γιου του 72χρονου. «Γνωρίζοντας πόσο ευέξαπτος είναι, απαίτησε από τους συγγενείς του να του κάνουν ερωτήσεις που δεν του άρεσαν».

Ως προς τη γενικότερη συμπεριφορά του τη δεκαετία που καλούσε αγνώστους να βιάσουν τη σύζυγο του, ο ειδικός ανέφερε μια από τις ατάκες του πρωταγωνιστή της τραγωδίας. «Όταν έβλεπα τη σύζυγο μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος».

Στην ερώτηση αν έχει παράπονα από την κράτηση του, η απάντηση ήταν «παραπονιέται για τη διαδικασία που μειώνει στο μηδέν όσα έχει ‘χτίσει’. Όλα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι όπως ήταν, η Gisèle να μη ξέρει τίποτα και όλοι θα ήταν ευτυχισμένοι».

Στο μυαλό του, αυτό κατέστρεψε τη ζωή του: η νομική διαδικασία.

«Ένας διπρόσωπος που δεν είναι ποτέ ειλικρινής και δεν έχει ενσυναίσθηση»

Οι τέσσερις πραγματογνώμονες που ανέλαβαν το ψυχολογικό και ψυχικό πορτραίτο του Dominique P. ανέφεραν ενώπιον δικαστηρίου πως πρόκειται για «διπρόσωπη» προσωπικότητα, έναν «χειριστικό διεστραμμένο». Ένας τον περιέγραψε ως Dr Jekyll και Mr Hyde.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της δημοσιογράφου Marion Dubreuil που γίνεται σε πραγματικό χρόνο, η ειδικός που ‘άνοιξε’ τις σημερινές καταθέσεις είπε ότι «είναι ένας διπρόσωπος άνθρωπος. Διχάστηκε μεταξύ αυτού που ήθελε να είναι και αυτού που είναι. Τίποτα από όσα λέει δεν είναι ειλικρινές και αλήθεια.

Ήταν ένας πατέρας που ήταν πάντα παρών για τα παιδιά του, ενώ το σπίτι της οικογενείας ήταν ανοιχτό προς όλους.

Το ζευγάρι μετακόμισε από το Παρίσι στο Μαζάν για να ζήσει ελεύθερα. Στην ουσία, είχε αποκοπεί από το κοινωνικό του περιβάλλον. Άρχισε να γίνεται πολύ απαιτητικός σεξουαλικά -κάτι που ουδέποτε εξέφρασε δημοσίως. Έγινε πολύ ενεργός στα forum όπου υπήρχαν προτάσεις για ανταλλαγές συντρόφων.

Το πραγματικό ποιόν του αποκαλύφθηκε από τις καταθέσεις των παιδιών και του αδελφού του, οι οποίοι τον περιέγραψαν ως έναν θυμωμένο ψεύτη που δεν ανεχόταν να τον φέρνουν ενώπιον των αποτυχιών του.

Οι φίλοι του κατέθεσαν ότι εγκλωβίστηκε στην ευθεία και αυταρχική του συμπεριφορά. Η Gisèle έδειχνε να δέχεται με υπομονή πως εκείνος αποφάσιζε για όλα. Ήταν γνωστό πως το ζευγάρι είχε οικονομικά προβλήματα. Η Gisèle έφερνε τα περισσότερα χρήματα στο σπίτι. Ο Dominique όμως, έκανε όλη τη διαχείριση.

Είχαν χωρίσει το 2004, για οικονομικούς λόγους. Ξαναπαντρεύτηκαν το 2007 σε μεγαλειώδη τελετή. Είχε αναφέρει ότι τον είχε διαλύσει μια σχέση που είχε η σύζυγος του με έναν συνάδελφο της. Την ίδια ώρα, εκείνος είχε πολλές διαφορετικές σχέσεις. Κάποια στιγμή έζησε με μια ερωμένη του».

Η μπερδεμένη οικογένεια του Dominique P.

H profiler συνέχισε, εξηγώντας πως «ο κατηγορούμενος προέρχεται από μια μπερδεμένη οικογένεια με μια ταραγμένη ιστορία. Διαφαίνεται το φάσμα των σεξουαλικών σχέσεων με ανηλίκους. Υπάρχουν οι ατασθαλίες του πατέρα, Denis εις βάρος των ετεροθαλών αδελφιών του -κοριτσιών και αγοριών».

Όπου ‘ατασθαλίες’, βίαζε τα παιδιά που δεν ήταν 100% δικά του.

«Η μητέρα του ήταν θύμα και ενδοοικογενειακής βίας, αλλά δεν θέλησε ποτέ να εγκαταλείψει τον πατέρα του γιατί την είχε σώσει -ο προηγούμενος σύζυγος της την εγκατέλειψε με τα δυο τους παιδιά και ο Denis την έσωσε και την παντρεύτηκε.

Στα 9 νοσηλεύτηκε με χτύπημα στο κεφάλι. Υποστηρίζει πως τότε τον βίασε πολλές φορές μια νοσοκόμα. Δούλευε από τα 14. Ο πατέρας του έπαιρνε το 80% του μισθού του.

Όταν ο Dominique γνώρισε τη Gisèle, την περιέγραφε ως αγία. Της είχε πει πως δεν θα γίνει ποτέ σαν τον πατέρα του. Ότι θα την αγαπά και θα τη θαυμάζει πάντα».

Την ίδια περίοδο (1991), η οικογένειά του υιοθέτησε ένα 5χρονο κορίτσι, το οποίο επίσης βίασε ο Denis.

«Από άποψη προσωπικότητας, ο κατηγορούμενος μοιάζει με τον πατέρα του, σε αυστηρότητα και θυμό. Η διπρόσωπη προσωπικότητα αφορούσε την πατριαρχική και ανεύθυνη εκμετάλλευση και το χειριστικό του χαρακτήρα του για να δανείζεται χρήματα από όσους ήταν γύρω του και τον μηδενικό σεβασμό στα όρια, πίσω από τις κλειστές πόρτες όπου εξέφραζε τις διαστροφές του.

Δεν έχει ίχνος ενσυναίσθησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα