ΕΕ: Ο “Εθνικός Συναγερμός” θα ενταχθεί στην ευρωομάδα του Όρμπαν

Διαβάζεται σε 1'
Μαρίν Λεπέν
Μαρίν Λεπέν (AP Photo/Armando Franca)

Τη συμμετοχή του στην συμμαχία του Όρμπαν “Πατριώτες για την Ευρώπη” ανακοίνωσε το ακροδεξιό γαλλικό κόμμα “Εθνικός Συναγερμός”.

Ο ακροδεξιός “Εθνικός Συναγερμός” θα συμμετάσχει στην συμμαχία του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, “Πατριώτες για την Ευρώπη”, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Τζορντάν Μπαρντελά επιβεβαίωσε σε ομιλία του ότι το κόμμα του θα προσχωρήσει στη συμμαχία του Όρμπαν ενώ ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή σήμερα, Δευτέρα (8/7).

Ο Μπαρντελά ηγέτης της συμμαχίας

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής Le Monde ο ηγέτης του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος θα προεδρεύσει της εθνικιστικής ευρωομάδας.

Την παρούσα πληροφορία έκαναν γνωστή Ιταλοί και Γάλλοι ευρωβουλευτές πριν από μία συνάντηση στις Βρυξέλλες για την επισημοποίηση του καταστατικού της ευρωομάδας, η οποία αναμένεται να απαρτίζεται από τουλάχιστον 80 μέλη, τα 30 εκ των οποίων προέρχονται από τον “Εθνικό Συναγερμό”.

Η συμμαχία “Πατριώτες για την Ευρώπη” σχηματίστηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα από το κυβερνών ουγγρικό κόμμα “Fidesz”, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας και το τσεχικό ANO.

Αναγνωρίστηκε επίσημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την προσχώρηση ακροδεξιών κομμάτων από άλλες πέντε χώρες: το Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα