Έφυγαν στο εξωτερικό και άφησαν τα δύο μικρά παιδιά τους μόνα στο σπίτι

default image

Η αστυνομία μπήκε σε σπίτι και διαπίστωσε ότι δύο παιδάκια, 4 και 6 ετών, είχαν αφεθεί μόνα τους, καθώς ο πατέρας τους και η μητριά τους είχαν φύγει ταξίδι

Την “φαεινή” ιδέα να αφήσει μόνα τους στο σπίτι τα δύο μικρά παιδιά του, την ώρα που αυτό θα ήταν στο εξωτερικό, είχε ένα ζευγάρι στην Αυστραλία.

Την Τετάρτη η αστυνομία του Περθ, στα δυτικά της χώρας, διαπίστωσε ότι σε ένα σπίτι στο προάστιο Κλόβερντεϊλ, ήταν μόνα τους δύο παιδάκια, ηλικίας 4 και 6 ετών, τα οποία υποστήριξαν ότι δεν είχαν κάποια επίβλεψη από την προηγούμενη μέρα. Στο σπίτι δεν βρισκόταν κάποιος ενήλικας και η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη.

“Υποτίθεται ότι και οι δύο γονείς ήταν στο εξωτερικό, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην οικία. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν και δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές για να τους παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα”, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο αρμόδιος υπουργός της πολιτείας επεσήμανε: “Όταν άκουσα για πρώτη φορά την υπόθεση, τρομοκρατήθηκα. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να μένουν μόνα τους παιδιά τέτοιων ηλικιών και για την ακρίβεια, οποιασδήποτε ηλικίας. Το περιστατικό αυτό αποτελεί παράδειγμα του ρόλου της κοινότητας στην φροντίδα και την προστασία των παιδιών. Η ασφάλεια των παιδιών είναι ευθύνη όλων μας”.

Όσον αφορά τους κηδεμόνες τους, την Πέμπτη οι αρχές συνέλαβαν την 28χρονη μητριά, μόλις αυτή αποβιβάστηκε από εισερχόμενη πτήση στο αεροδρόμιο του Περθ. Της αποδόθηκαν κατηγορίες για εν γνώσει της συμμετοχή σε πράξη που μπορεί να βλάψει ένα παιδί, του οποίου έχει την φροντίδα και θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 22 Ιουνίου.

Πηγή: Guardian

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα